Blog: NFL Pregame Party – konferencefinaler

Lighed for alle
Folkene bag “Farmers’ Almanac” fik siden på puklen fordi, de – ifølge kritikerne – havde offentliggjort en prognose tidligt. Det var ikke seriøst, mente nogle meteorologer. Men chefredaktøren for ”Farmers’ Almanac” fortæller i en e-mail til Draftday.dk, at hun står ved langtidsprognosen. Ifølge Sandi Duncan har almanakkens forudsigelser holdt stik i “80 procent af tilfældene”, og hun forklarer, at prognosen bliver skabt via en gammel, hemmelig formel ved for eksempel at se på tidevandet og solens aktiviteter.
– Vi tror, at den weekend vil være ret stormfyldt, våd og ukomfortabel, skriver hun i mailen til Draftday.dk.

Mange meteorologer vil dog endnu ikke sige noget som helst om “Kong Vinters” indflydelse på football-kampen, der bliver set af 800 millioner mennesker verden over. Men efter en vanvittig, rekordkold januar i USA, hvor snestormen “Hercules” og ekstreme kuldegrader på minus 30 grader celsius har kostet mindst 21 mennesker livet, er der for alvor fokus på en Super Bowl – udendørs – i frysende New York.

Men hvorfor er NFL parat til at tage en chance i forhold til vejret – og måske gøre årets største football-kamp til en uskøn affære i blæst, kulde, regn eller sne?

Forklaringen kan ledes tilbage til en martsdag i 2005, hvor 31 af NFLs 32 ejere stemte for at forhåndstildele New York Jets en Super Bowl i februar 2010, hvis Jets forinden havde bygget et nyt stadion. For NFL er nye stadions nemlig guf. De genererer større indtægter – eksempelvis fra dyrere tilskuerpladser eller tilskuerbokse – der i sidste ende bliver en del af ligaens samlede kage, hvor NFL-holdene deler mange af indtægterne i mellem sig efter ”lighed for alle”-princippet.

Et historisk øjeblik

MetLifte Stadium, som arenaen i New Jersey kom til at hedde, stod dog først færdigt i 2010, hvor både Jets og Giants tog det i brug, og den kunne altså ikke nå at være vært for Super Bowl det år, men det tog NFL højde for. Den 26. maj 2010 besluttede et flertal af ejerne i NFL, at Super Bowl i 2014 skulle placeres i New York/New Jersey og omgik dermed en stående aftale om, at ingen NFL-finaler skal spilles i byer, hvor der på den tid af året normalt er koldere end 10 grader celcius.
– Det er et historisk øjeblik for ligaen, sagde NFLs comissioner Roger Goodell.

Netop Goodell har sendt et kraftigt signal om, at nye stadions er lig med Super Bowls. Alle de fem byer, der i hans syv år ved magten har bygget eller har indledt byggeriet af nye stadions, er blevet belønnet med en Super Bowl – senest San Francisco, der afvikler Super Bowl 50 i 2015 i den nye arena, der åbner til september i Santa Clara. NFL prøver på den måde at fortælle de lokale beslutningstagere, at der er en gulerod for en by, hvis de betaler deres del af gildet til opførslen af en arena.
– Super Bowl blev især givet til New York som en tak for, at MetLife Stadium blev bygget, fortæller Dan Pompei til Draftday.dk.

En ”no-brainer” for NFL

Men der er også andre forklaringer på, at NFL er stærkt interesseret i at afholde ”The Big Game” i ”The Big Apple”.
– Det er et stort sats – vejrmæssigt – men det er en ”no-brainer” for NFL og byen New York, der står til at tjene mange millioner på den her kamp, siger John Goodman, der er direktør for PR-virksomheden ”John Goodman PR” i Tuckahoe, New York, til Draftday.dk.

Du får ganske enkelt ikke en større opmærksomhed andre steder, end du får i ”byen, der aldrig sover”, som Frank Sinatra sang det. New York er verdens medie- og marketingmekka. Og det ved Goodell og Co.
– Ikke bare koster alt mere her, så de dermed kan kræve højere priser på alt, men medierne er her også. Super Bowl får altid en enorm medieopmærksomhed, men ved at spille i New York kan dette års kamp blive den mest dækkede sportsbegivenhed i historien, siger John Goodman til Draftday.dk.

Mark Conrad, der er lektor og leder af sports business-uddannelsen hos “Fordham Schools of Business” i New York, har en mere direkte forklaring på, hvorfor en Super Bowl i kolde New York skaber varme i NFLs hovedkvarter på Park Avenue.
– Der er flere penge her, siger han til Draftday.dk.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *