Blog: NFL Pregame Party – konferencefinaler

 Colin Kaepernick kaster med langt større overskud, end han gjorde tidligere i sæsonen, og han jagter søndag sin fjerde udebanesejr i slutspillet, hvilket er helt utroligt. Hverken Peyton Manning, Steve Young eller Joe Montana har nogensinde vundet så mange udekampe i slutspillet, men Kaepernick har allerede nu vist en stor modenhed og evne til at føre sit hold frem til sejren, når kampen er på vippen under de allersværeste forhold.

Det gjorde han mod Packers i wild-card-runden, og mod Panthers stod den unge playmaker bag to lange angrebsserier, der bragte holdet afgørende foran. I denne sæson har Kaepernick været bedst på kast på tredje down af alle quarterbacks i NFL, men han har også i slutspillet løbet for flere første downs og et touchdown.

Med til historien om tredjeårsspilleren hører dog også, at han stadig er for upræcis og ustabil over en hel kamp. Han kan med sin superstærke arm lave highlight-spillet, som få andre kan lave, men han også fyre tre kast i træk ind i tæt trafik. Modstanderen forsøger at holde ham i lommen, for det er derfra, at han ofte laver fejlene eller misser helt åbne muligheder på kast, inden han løber med bolden.

Mødet med Seattles frygtindgydende forsvar på udebane i en NFC-finale bliver en test af nærmest urimeligt store dimensioner. Seahawks førte i grundspillet NFL i både færrest tilladte passing yards og flest interceptions, hvilket kun tre hold tidligere har præsteret i NFL-historien. Seahawks spiller gerne zoneforsvar, men lader den ene cornerback dække mand mod mand. Og anført af Earl Thomas som en dyb playmaker-safety og Richard Sherman som en ”shutdown cornerback” i venstresiden (han vil typisk tage sig af Anquan Boldin) kan holdet lukke totalt ned for 49ers’ angreb, selvom både Crabtree, Boldin og delvist Davis er i topform netop nu og har spillet fremragende i slutspillet.

For Seattles kasteforsvar er blevet bedre og bedre, som sæsonen er skredet frem, og er en trussel i forhold til at lave det store spil, der kan vende kampen fuldstændigt. Og det er bemærkelsesværdigt, at Seahawks i den regulære sæson ifølge Football Outsiders tillod otte kast i den dybe zone, hvor Thomas dækker. Ikke otte completions, men otte kast (og kun to blev grebet). Sagt med andre ord: Modstanderen turde ikke gå dybt i midten mod Seahawks’ skræmmende gode kastedefensiv.

Kaepernick skal formentlig levere sit livs bedste kamp, hvis 49ers skal i Super Bowl. Det behøver ikke at være 420 yards og fire touchdowns, men han skal sikre, at angrebsserierne fortsætter, når mulighederne er der på tredje down og sætte point på tavlen, når chancen byder sig i dét, der kan være en lavt scorende affære. Saints’ Drew Brees kastede trods alt for over 300 yards i Seattle i lørdags, så det må skabe optimisme i 49ers-land, men Brees kom for sent i gang i en kamp, som Seahawks reelt kontrollerede i alle 60 minutter.

Og så skal Kaepernick frem for alt undgå fejl. 49ers har vundet 70 procent af alle kampe (39 af 55) under Harbaugh, når holdet enten har lavet færre eller lige så mange turnovers som modstanderen, men tabt ni af 11 når der har været flere turnovers på kontoen. Den gode nyhed for 49ers er dog, at Kaepernick kun har kastet to interceptions i de sidste otte kampe.

Oppe foran vil Seahawks’ forsvarslinje forsøge at lægge et massivt pres på Kaepernick – ledet af Michael Bennett og Cliff Avril. Sidstnævnte og Chris Clemons’ duel med 49ers’ venstre Joe Staley er interessant – Staley dominerede totalt Greg Hardy i søndags mod Carolina.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *