Blog: NFL Pregame Party – div. playoffs

Draftday.dk går via flere interviews helt tæt på NFLs mest larmende fans, der får jorden til at skælve. Læs hvordan de kan larme så meget og læs også fire tætpakkede optakter til weekendens slutspilskampe. Få navnene på de bedste dueller og ”X-faktorer” i kampene. Du får det i en kæmpe omgang ”NFL Pregame Party”.

UGENS TOPHISTORIE:


Til Super Bowl via støjhelvedet

Drew Brees havde øjnene rettet mod receiveren, og han så ikke katastrofen komme bagfra.

En katastrofe, der sekunder senere fik Seattle Seahawks’ tilskuere til at larme så meget, at katastrofen – meget rammende – svarede til en mindre naturkatastrofe.

Men det var Saints-quarterbacken helt uvidende om, da han svingede højrearmen i forsøget på at sende bolden opad banen. I samme øjeblik hamrede Seahawks’ lynhurtige defensive end Cliff Avril med sin højrearm ind i Brees’ kastearm, så bolden nærmest blev tippet over mod favnen på en anden Seahawks-spiller, Michael Bennett, der var på vej mod Brees forfra.
– Han er ramt, da han kaster bolden! Den er løs!!, råbte Westwood Radio One’s kommentator, Kevin Harlan, ud i æteren.

Michael Bennett greb øjeblikkeligt den løse bold, undveg splitsekundet senere Saints’ guard Ben Grubbs, inden han drejede mod højre og udenom hele angrebslinjen. Den 125 kilo-tunge forsvarsspiller fortsatte op langs sidelinjen med holdkammeraten Jeremy Lane som sin oppasser, før han 22 yards senere – med jubelen fra tilskuerne bragende voldsomt ned mod sig – nåede endzonen for et fantastisk touchdown.

Oppe under taget på CenturyLink Field i Seattle sad Kevin Harlan og kommenterede opgøret sammen med NFL-legenden Dan Fouts. Radiokommentatoren husker tydeligt de vanvittige jubelscener, der var på stadion, da Bennett returnerede bolden for touchdown i dét, der blev værternes 34-7-sejr over New Orleans Saints.
– Det var et fuldstændigt øredøvende spektakel, fortæller Harlan til Draftday.dk.

Kan give varige høreskader

Øredøvende i sandhed. For jubelscenerne under spillet denne mandag aften i december sidste år var så vilde, at seismologer hos University of Washington målte et jordskælv i kategori ét- til to-niveauet. Da Bennett scorede, begyndte mange af de 68.387 tilskuere at hoppe og at trampe i tribunerne, der begyndte at rokke som en bil, og det udløste det lille jordskælv, viste et målecenter én blok derfra.

Og ikke nok med det. De jordskælvende søhøgefans, der for manges vedkommende overværede kampen med ørepropper i, larmede senere i opgøret så ufatteligt meget, at det var en ny verdensrekord for højeste lydniveau for et levende publikum.

Seahawks-tilhængerne nåede op på 137,6 decibel – over det niveau, som gør ondt i ørene, over niveauet som kan give varige høreskader, og blot tre decibel fra det niveau som er det maksimalt anbefalede niveau med øreværn på.

Det er omstændigheder som de nævnte – udslag på Richter-skalaen og verdensrekorder – som har gjort Seattle Seahawks’ hjemmebane, CenturyLink Field, til NFLs klart mest frygtede arena for modstanderne. Og den kommende modstander bliver netop New Orleans Saints, der i divisional playoffs-runden på lørdag tørner sammen med Seattle og de tilskuere, som Saints ikke kunne kapere i december.

Det mest skræmmende stadion
Man er faktisk ikke helt fra manchetterne, hvis man påstår, at Seahawks har én af de bedste hjemmebaner – nogensinde – i NFL-historien. Tilhængerne – kendt som ”The 12th Man” er i en klasse for sig, og samtidig skal mange gæstende hold flyve umanerligt langt for overhovedet at spille kampen i det nordvestlige hjørne af USA.
– Det er det mest skræmmende stadion i NFL. Modstanderne rammer en mur af lyd, og få kan klare denne intimidering, siger Kevin Harlan.

Som MMQBs Peter King skrev tidligere på sæsonen, har Seattle en klar fordel i januar, nu hvor de får hjemmebanefordel i slutspillet:
– Hvis vejen til Super Bowl går gennem Seattle, vil det være den største ulempe i de senere år for et gæstende hold, skrev King.

Og den fordel fik i september et par, der er 49ers-fans, til at sende et læserbrev til avisen The San Francisco Chronicle. De to, Judy Spelman og Rich Schiller, brokkede sig over, at Seahawks – ifølge parret – får en urimelig, unfair fordel af larmen, og NFL burde derfor stoppe det. For det er ikke fair over for det gæstende hold, at tilskuerne er højrøstede, lød det.

Og jo, den er god nok: De gode mennesker Judy og Rich fra San Francisco mente det alvorligt.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *