Blog: NFL Pregame Party – 8. runde

Hvem har det sværeste turneringsprogram tilbage? (fortsat)
Statistikken viser altså, at San Diego Chargers (4-3) klart har NFLs sværeste restprogram. Men med til historien hører, at Chargers i fire af de sidste ni kampe skal møde Chiefs (7-0) og Broncos (6-1). Trækker man de samlet 26 sejre og to nederlag fra, har modstanderne i de fem andre opgør ”kun” en sejrstatistik på 40 procent.

Chargers, der sidder over i 8. spillerunde, har allerede vundet fire kampe, sidder lige nu på pladsen som sjetteseedet i en ustabil AFC-konference, og kan holdet bare slå Chiefs eller Broncos én enkelt gang, er det sandsynligt, at formstærke Philip Rivers og Co. når op på ni sejre, hvilket i 2013 kan være nok til en slutspilsbillet.

St. Louis Rams (3-4), der på mandag tager imod Seattle Seahawks, har NFLs næsthårdeste slutprogram, og det er en hård nød for et hold, der netop har mistet quarterback Sam Bradford for sæsonen med en korsbåndsskade.

Bemærk også at Kansas City Chiefs (7-0) og Denver Broncos (6-1) også begge har nogle stærke modstandere forude, men de mangler også at møde hinanden to gange, hvilket trækker sværhedsgraden op for begge hold.

I den anden ende har Detroit Lions (4-3) gode muligheder for at snuppe en slutspilsbillet med NFLs p.t. letteste slutprogram. Søndag skal holdet ganske vist hjemme møde NFC East-duksene fra Dallas Cowboys, men derefter venter hold som Chicago Bears (uden Jay Cutler), Pittsburgh Steelers, Tampa Bay Buccaneers, New York Giants og Minnesota Vikings, der i hvert fald i forhold til tabellen bør kunne besejres.

Det ser samtidig også godt ud for de tre NFC-giganter, Seattle Seahawks (6-1), San Francisco 49ers (5-2) og Green Bay Packers (4-2), der – efter et for 49ers’ og Packers’ vedkommende hårdt startporgram – nu har en rimelig overkommelig vej forude.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *