Blog: NFL Pregame Party – 8. runde

”Hybrid”-forsvar flytter brikkerne
Sidste år offentliggjorde Pro Football Focus samtidig en interessant undersøgelse af quarterbackens ”blinde vinkel”. Den viste, at quarterbacks i NFL i de sidste fire år har haft en lidt højere rating og completion percentage, når de er under pres i den blinde vinkel i venstresiden, end når presset kommer forfra – fra højre. Det betyder altså, at et heftigt pres fra venstresiden ikke er værre end fra højresiden.

Og tiden, hvor den bedste pass rusher ofte stod i forsvarets højre side (i “the weak side” modsat angrebets tight end), er forbi. Nu hersker ”hybrid”-forsvarene, hvor flere hold flytter rundt på pass rushers i jagten på den bedste duel.

Nogle af de forsvarsspillere, der i 2013 har lavet flest sacks, har især lavet dem mod angrebets højre tackle. Nemlig Chiefs’ Justin Houston, Bills’ Mario Williams og Texans’ J.J. Watt. Og spillere som Chiefs’ Tamba Hali, Colts’ Robert Mathis og Ravens’ Terrell Suggs har alle lavet flere sacks fra begge sider af angrebslinjen.
– Du kan ikke bare bekymre dig om den venstre tackle. Der er nu gode pass rushers fra alle sider, og forsvaret lader ikke bare de fyre stå i venstre side. De stiller dem dér, hvor de mener, at de hurtigst kan nå frem til dig, har Bills’ head coach Chan Gailey sagt.

Du skal bruge fem, gøde bøffer

Derfor er venstre tackle-positionen i dag ikke vigtigere end de fire andre positioner på angrebslinjen.
– Det var tidligere sådan, at du fandt en stærk venstre tackle og byggede resten derfra. Nu skal du på grund af forsvarene være solid over hele linjen. I stedet for at have en super elite-tackle, skal du have fem mænd, der blokerer godt i et system, siger den tidligere general manager hos Cleveland Browns, Phil Savage, til ESPN.

I NFL 2013 er systemet vigtigere end én mand på den højtprofilerede venstrekant. Der er ikke længere én konge på angrebslinjen, men fem lige vigtige linemen.

Én ting er dog den samme for angrebslinjen, som da Tony Boselli dominerede i slut-halvfemserne:
– Hvis du ikke kan beskytte din quarterback, kan du ikke vinde, siger NFL-legenden til Draftday.dk.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *