Blog: NFL Pregame Party – 8. runde

Flytter opdækningen
Ifølge Pro Football Focus har hele seks quarterbacks i 2013 i gennemsnit haft bolden i hænderne i færre end 2,4 sekunder, inden han har kastet den.
– Spillet udvikler sig stadig, og holdene får hurtigere og hurtigere bolden ud af quarterbackens hånd. Der er flere tre- og fem-skridt ”drops”, siger Tony Boselli til Draftday.dk.

NFL-hold vil også kompensere for en mindre god venstre tackle ved at flytte opdækningen i hans retning. Sådan som Baltimore Ravens gjorde det i Super Bowl-sæsonen i 2012, hvor den 33-årige Bryant McKinnie i flere situationer ikke blev overladt til sig, men fik hjælp fra en holdkammerat til at dække en frådende pass rusher.
– Trænerne vil altid hjælpe til den ene eller anden side i kasteopdækning. Så det betyder intet, om det er højre eller venstre side, for de vil hjælpe uanset hvad. Derfor er der ikke så meget fokus på venstre tackles fra trænernes side, forklarer Greg Cosell til Draftday.dk.

Forsvarsstrateger som afdøde Jim Johnson og New York Jets’ head coach Rex Ryan har endvidere ændret fokus for angrebets opdækning.

De effektive “Double A Gap Blitzes” (to linebackers angriber indvendigt), som Johnson gjorde berømte hos Philadelphia Eagles, er blandt de mange blitzes indvendigt, som flere og flere forsvar bruger. Det var sådan et pres, som New York Giants med succes sendte af sted i Super Bowl-sejrene mod Tom Brady og New England Patriots’ ”spread”-angreb.
– Realiteten er, at der er mange flere pres-pakker fra indersiden, fortæller Greg Cosell.

Tom Brady presset indvendigt
Giants’ defensive end Justin Tuck har sagt, at det mod Patriots’ ”spread-”angreb var vigtigere at presse Brady fra midten end fra siden.
– Du kan presse ham alt dét, du vil, fra siden, men han træder bare væk fra det. Du skal lægge presset i ansigtet på ham, har Tuck sagt til Yahoo! Sports.

Rex Ryans forsvar har haft succes med de såkaldte ”overload”-pakker, hvor flere forsvarsspillere angriber fra samme sted. Tanken er, at én af de spillere derved får plads på en blitz – eksempelvis op gennem midten af angrebslinjen – og får en mere direkte vej til quarterbacken, end hvis han skulle hele vejen rundt om en venstre tackle i en tid, hvor quarterbacken hurtigt kaster bolden.
– Pass rush handler nu mere om lige linjer, har Rex Ryan sagt.

San Diego Chargers’ defensive koordinator, John Pagano, bakker op om den filosofi.
– Jeg er enig. For den hurtigste vej fra A til B er nu engang den lige linje, siger han til Draftday.dk.

Det stigende pres op gennem midten har øget opmærksomheden på den indvendige del af angrebslinjen, hvor centere og guards er i højere kurs end nogensinde før. Det så man i draften i april, hvor to guards blev valgt i top 10.
– Værdien af guards er steget, siger Greg Cosell til Draftday.dk.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *