Blog: NFL Pregame Party – 8. runde

”L.T.” ændrede NFL
Og positionen steg markant i værdi, da en 22-årig frygtindgydende, outside linebacker i 1981 indtog NFL og lavede sack efter sack efter sack.

Lawrence Taylor var fra første færd hos New York Giants en skræmmende pass rusher, der fra sin plads i forsvarets højre side stod ansigt til ansigt med angrebets venstre tackle.

”L.T.” var så uhyggelig god, at han i dag af mange regnes for at være historiens bedste pass rusher, og med sin vanvittige kombination af størrelse, fart i fødderne, råstyrke og vildskab satte han sit præg på NFL, som få spillere har gjort det.

Før Taylors ankomst var den venstre tackle ikke mere værd end de fire andre offensive linemen, og han var ofte ikke en bedre atlet. Men efter at Taylor landede i NFL og allerede som rookie blev årets forsvarsspiller med sit pres fra egen højrekant, ændrede han spillet totalt. Og han satte med sine præstationer og 132,5 sacks fuld fokus på den magtesløse, ildestedte venstre tackle hos modstanderen, der skulle dække ”L.T.”, og som skulle beskytte den vigtige, højtlønnede quarterback.

Det fik holdene til at svare igen og til i højere grad at søge efter og udvikle venstre tackles, der kunne matche Taylors utrolige evner, og de spillere steg samtidig voldsomt i anseelse. Én af dem var Will Wolford, der som venstre tackle hos Indianapolis Colts i 1992 fik en kontrakt med en klausul, der bestemte, at han altid skulle være holdets bedst betalte spiller. Dengang var sådan en kontrakt helt uhørt. To år forinden havde Wolford imponeret i Super Bowl for Buffalo Bills mod Giants og ”L.T.”.
– Vil du vide, hvorfor denne organisation gav ham den kontrakt? Han fik den, fordi han lukkede ned for Lawrence Taylor i Super Bowl, sagde den senere Colts’ president Bill Polian.

Ogden, Pace og Jones

Nu skulle den venstre tackle samtidig ikke ”bare” være en stor fyr. Han skulle også være en stor og meget, meget adræt fyr som en Tony Boselli, Jonathan Ogden, Orlando Pace eller Walter Jones, der alle blev valgt i top 6 i draften i årene 1995 til 1997.

Tre af de fire offensive tackles nåede i Super Bowl – Ogden og Pace vandt begge én – og bekræftede dermed teorien om, at venstre tackle-positionen var en grundsten. Uden en rigtig dygtig venstre tackle, ingen succes.
– Lad os være ærlige: Du kan ikke spille dette spil, sådan som det spilles nu, uden én af de fyre, sagde en anonym general manager fra et AFC-hold i 2007 til ESPN.

I 2004 tjente en venstre tackle i gennemsnit 5,5 millioner dollars og var dermed den næstbedst betalte spiller på et NFL-hold – kun overgået af quarterbacken.

Positionens status nåede en absolut kulmination, da skuespillerinden Sandra Bullock en marts-aften i 2010 stod på scenen i en sølvpalliet-kjole i ”The Kodak Theatre” i Hollywood og takkede for den Oscar for bedste kvindelige hovedrolle, som hun netop havde fået i hænderne for at have spillet mor til en venstre tackle (Michael Oher) i filmen ”The Blind Side”. En film baseret på en bog af samme navn, der populariserede positionen og Oher.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *