Blog: NFL Pregame Party – 8. runde

3. De bedste dueller i duellen i 8. spillerunde
Her er tre bud på interessante dueller i duellen i 8. spillerunde:

Lions’ WR Calvin Johnson vs Cowboys’ CB Brandon Carr
Calvin Johnson var vanvittig i søndags mod Cincinnati Bengals, hvor han ellers mødte op til kamp med en knæskade, men hvor han dominerede Bengals’ defensive backs og greb ni bolde for 155 yards og to touchdowns. Herunder en 50-yarder i tæt trafik – lige til ESPNs ugentlige højdepunkter.

Søndag kan “Megatron” ofte stå over for Dallas Cowboys’ cornerback Brandon Carr, der indtil nu har været Dallas’ bedste cornerback (og én af NFLs bedste i 2013), og som i de seneste to uger har taget sig godt og grundigt af Redskins’ Pierre Garcon og Eagles’ DeSean Jackson. De to fik samlet sendt 23 kast i deres retning, men greb kun i alt ni bolde for 90 yards.

I Cowboys’ udgave af “Tampa 2”-systemet dækker forsvaret typisk i zoneopdækning, men i de seneste to kampe har defensiven oftere stået i et “mand-mod-mand”-system, og det betyder, at Cowboys søndag kan lade Carr dække Johnson. Head coach Jason Garrett har sagt, at Cowboys vil stå i “mand-mod-mod”-opdækning, hvis modstanderen har en receiver, der “virkelig truer dig”. Sådan en receiver er Calvin Johnson.

Brandon Carr kommer derfor søndag på noget af en opgave, når han til tider skal stoppe nummer 81 hos løverne. Og vi seere får en fed duel i duellen mellem to stærke NFL-spillere.

Saints’ WR Marques Colston vs Bills’ NB Nickell Robey
Inden søndagens sejr over Miami Dolphins havde de færreste NFL-fans formentligt hørt om Buffalo Bills’ nickelback med det passende fornavn, Nickell, og med efternavnet Robey. Men så greb cornerbacken et kast fra Ryan Tannehill og returnerede denne interception 19 yards for touchdown.

Robey har dog for længst bevist, at han er en ganske habil nickelback i Bills’ skadesplagede secondary. Trods sine kun 5 fod 7 inches og 165 pund og status som undrafted rookie har han gjort det glimrende i 2013 og har på 152 snaps som “slot cornerback” kun tilladt 11 catches for 82 yards – og endnu ingen touchdowns – på 25 kast i sin retning. Det giver en passer rating på kun 35,8 point. Ifølge Pro Football Focus er det lavest blandt “slot cornerbacks” i NFL, der har været på banen på minimum 50 procent af alle snaps i forsvaret.

Søndag kan Robey dog stå i en ultimativ mismatch mod én af NFLs bedre og højeste wide receivers. Saints’ Marques Colston har i denne sæson stået i “the slot” på 58,4 procent af alle snaps, og mod Bills kan han altså forvente at skulle vriste sig fri af Robey.

For Bills kan det dog være en duel, som holdet vil forsøge at undgå.

Ifølge Pro Football Reference er Colston med sine 6 fod 4 inches (193 centimeter) nemlig NFLs femtehøjeste wide receiver, mens Robey omvendt er NFLs laveste cornerback. Ingen andre end ham måler kun 5 fod 7 inches (170 centimeter).

Robey siger selv, at han bruger en stærk teknik til at kompensere for de manglende inches. Men en forskel på otte inches eller 23 centimeter er for meget. Forvent at Saints igen og igen vil forsøge at flytte Colston, så han kommer i direkte duel med Robey, mens Bills vil finde andre måder at dække Saints-profilen. Når de to ind i mellem står direkte over for hinanden – og det vil ske – bliver det dog en uhyre interessant matchup.

Browns’ OTs Joe Thomas og Mitchell Schwartz vs Chiefs’ OLBs Tamba Hali og Justin Houston

Kansas City Chiefs’ defensiv har været frygtindgydende i 2013, hvor forsvaret allerede har lavet 35 sacks og er på vej til at slå NFLs sack-rekord (72 sacks) sat af Chicago Bears anno 1984.

De to outside linebackers Tamba Hali (ni sacks) og Justin Houston (ti sacks) har alene lavet 19 sacks, og søndag kan de fortsætte stimen hjemme mod Cleveland Browns.

Hali, der som udgangspunkt angriber fra forsvarets højre side, skal møde Browns’ venstre tackle Joe Thomas, som har haft en blandet sæsonstart. Den seksdobbelte Pro Bowler har ifølge Stats LLC tilladt 3,5 sacks (den personlige “rekord” er seks sacks) og været straffet for fire false starts – allerede lige så mange som i hele 2012. Han har dog også domineret og blandt andre lukket helt ned for Vikings’ stærke defensive end Jared Allen.

I den anden side vil højre tackle Mitchell Schwartz – for det meste – næppe blive overladt til sig selv, men når det sker, står han overfor farlige Houston. Og det med en viden om, at han – Schwartz – ifølge Stats LLC allerede har tilladt syv sacks. Justin Houstons mundvand må løbe ved tanken om den lækkerbisken af en duel.

Browns kan kun overraske mod ubesejrede Chiefs, men overraskelsen udebliver, hvis Browns ikke kan holde Hali og Houston fra quarterback Jason Campbell.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *