Blog: NFL Pregame Party – 8. runde

Bogen ”The Blind Side” profilerede venstre tackle-positionen i NFL, men positionen har mistet sin glans, mener eksperterne. Se også hvem der har NFLs sværeste og letteste, tilbageværende turneringsprogram – og læs om søndagens duel mellem giganten og NFLs mindste cornerback. Dét og meget, meget mere i ugens ”NFL Pregame Party”.

UGENS TOPHISTORIE:

Kongen af linjen er faldet

Da han var på toppen af karrieren, var Tony Boselli NFLs bedste venstre tackle.

Boselli begravede forsvarsspillerne med sine løbeblokeringer og tillod kun 14 ½ sacks i syv, succesrige år som grundsten på Jacksonville Jaguars’ angrebslinje, inden en skulderskade stoppede hans karriere. Boselli var så god, at han var i fem Pro Bowls og blev valgt til årtiets hold for 1990’erne, og han er netop blevet nomineret til Pro Football Hall of Fame.

Men selvom Boselli var i fokus på Jaguars’ angrebslinje som den højtprofilerede venstre tackle, vil den nu 41-årige pensionerede NFL-profil ikke fremhæve sin egen, tidligere position.
– Jeg har altid følt, at alle positioner på angrebslinjen er afgørende. Det er den positionsgruppe i football, hvor du mere end nogen anden skal arbejde sammen, og hvor det handler mere om fem spillere end om én spiller, siger Boselli i et interview med Draftday.dk.

Som venstre tackle i NFL var Tony Boselli ellers spilleren på angrebslinjen. For du kunne være en nok så dygtig højre guard eller skarp center, men i sidste ende ville du altid stå i baggrunden af din kollega på venstrekanten.

Den venstre tackle var angrebslinjens konge.

Har mistet sin glans

Sådan var det, da Tony Boselli stod på banen i NFL. Og sådan er det stadig. Venstre tackle-positionen er udadtil og i medierne angrebslinjens ”glamour”-position.

Men virkeligheden er – ifølge mange iagttagere – at positionen reelt har mistet sin glans. Det er stadig vigtigt at have en god venstre tackle som en Trent Williams, Ryan Clady eller Joe Staley, men det er ikke afgørende, om han er en elitespiller. Og positionens værdi er overvurderet sammenlignet med de fire andre pladser på angrebslinjen, mener flere.
– Det har altid været en medieskabt ting, at venstre tackle-positionen er mere værdifuld, siger Greg Cosell fra NFL Films til Draftday.dk.

Venstre tackle-positionen er mytologiseret og højtprofileret som få andre positioner på football-banen. Det er en del af den ”hellige triangel”, som Bill Polian kaldte treenigheden, der også inkluderede quarterbacken og den stærke pass rusher.
– Venstre tackle-positionen er én af de vigtigste på banen, sagde den tidligere general manager hos Green Bay Packers, Ron Wolf, således i 2008.

Tankegangen var op gennem 1980’erne, 1990’erne og 00’erne, at du skulle have et elitetalent som bodyguard i din vigtigste og dyreste spiller – quarterbackens – blinde vinkel. Når en højrehåndet quarterback (31 af 32 startende quarterbacks i NFL i 2013 kaster med højre hånd) sender bolden af sted, står han delvist med ryggen til sin venstre side. Det gør ham mere sårbar over for pres fra den side, som den venstre tackle altså dækker.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *