Blog: NFL Pregame Party – 7. runde

2. Titans-spiller er én af NFLs bedste cornerbacks
Darrelle Revis, Richard Sherman….og Alterraun Verner.

Én af NFLs allerbedste cornerbacks indtil nu i 2013-sæsonen har ifølge flere iagttagere været Tennessee Titans’ 24-årige Alterraun Verner, der har imponeret i de første seks kampe i sæsonen.

Verner har lavet fire interceptions – flest i NFL sammen med tre spillere – og så har han lukket godt og grundigt ned for de wide receivers, han har stået over for.
– Alterraun har spillet fremragende football indtil nu i denne sæson, siger Mike Keith, der siden 1998 har været radiokommentator på Titans’ kampe, til Draftday.dk.

Ifølge websitet Pro Football Focus har Verner tilladt den klart laveste passer rating blandt alle cornerbacks i hele NFL, der har været på banen på minimum 25 procent af holdets defensive snaps. Nemlig en rating på sølle 15,4 point. Han har tilladt 11 catches på 32 kast i sin retning for 186 yards, og så har han samlet forsvaret otte kast. Næstflest i NFL.
– Verner har altid haft en evne til at være dér, hvor bolden er, men i år har han virkelig draget fordel af mulighederne, siger Terry MCormick, der driver TitansInsider.com, til Draftday.dk.

I offseason så det ellers ikke ud til, at Verner ville få en stor sæson, da han skulle kæmpe hårdt for at slå Tommy Campbell i konkurrencen om starterrollen. Det var ikke ventet, at Verner ville være et godt fit til det ”mand-mod-mand”-forsvar, som Titans installerede inden sæsonen.

Men det var ikke tilfældet, for fjerderundevalget fra 2010-draften vandt duellen med Campbell og har siden vundet langt de fleste dueller på banen i 2013-sæsonen.
– Verner er én af de mest kvikke spillere på hele holdet, og hans evne til at studere modstanderen og bruge sin kvikhed har gjort transformationen fra ”mand-mod-mand”-forsvaret og til ”zone”-forsvaret overraskende let for ham, siger Terry McCormick.

Søndag møder Tennessee Titans hjemme San Francisco 49ers, der blandt andre har Anquan Boldin blandt wide receiverne.

3. Salary cap: De har den bedste fremtid
For nogle hold som for eksempel Giants (0-6), Jaguars (0-6) og Buccaneers (0-5) er drømmen om en plads i slutspillet for længst forsvundet. Og for andre hold som Redskins, Vikings, Falcons og Steelers, som alle har vundet kun én af fem kampe, er der næppe heller en slutspilsbillet at spille for i en skuffende sæson.

Draftday.dk har derfor for en stund taget det lange lys på og kigger frem mod free agency, der begynder den 11. marts næste år. Vi har spurgt én af de mest anerkendte salary cap-nørder i USA, Jason Fitzgerald fra overthecap.com, om salary cap-situationen for de 32 NFL-hold.

Og i denne uge fokuserer Draftday.dk med hjælp fra Fitzgerald på de hold, der har den bedste salary cap-situation i 2014, og som altså på papiret har bedst mulighed for at forstærke sig inden næste sæson.

Ét hold springer – ifølge Fitzgerald – i øjnene før alle andre. Nemlig Oakland Raiders:
– Oakland Raiders vil reelt starte på en frisk i 2014, hvilket givet dem den mest ideelle salary cap-situation i NFL, siger han til Draftday.dk.

Raiders (2-4), der sidder over i 7. spillerunde, vil næste år have omkring 60 millioner dollars at gøre godt med, når free agency-perioden begynder. Det er et meget, meget stort beløb.
– Det betyder, at de let kan beholde de bedste talenter, de har valgt i draften, men også vælge mellem de free agents, de ønsker, hvis de vil spendere i free agency, forklarer Jason Fitzgerald.

Forklaringen på Raiders’ sunde cap-situationen skyldes dog også, at holdet i denne sæson stadig betaler 49 millioner dollars til spillere, der ikke længere er på holdet. Holdet har sagt farvel til Richard Seymour, Darrius Heyward-Bey, Michael Huff, Rolando McClain, Tommy Kelly og Carson Palmer, og de spillere tynger stadig salary cappen, fordi de får løn fra Raiders, selvom de ikke længere er hos holdet. Faktisk går utrolige 38 procent af Raiders’ betalinger i denne sæson til spillere, der ikke længere er på holdet.

Men i 2014 er situationen altså anderledes, Raiders har ”kun” ni millioner dollars i ”dead money”, for general manager Reggie McKenzie har fået renset ud og betalt regningerne fra sit og Al Davis’ regime, og derfor bliver Raiders en potentiel afgørende spiller i free agency.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *