Blog: NFL Pregame Party – 7. runde

NFLs puntere er bedre end nogensinde før, og det skyldes blandt andre en nygift mand. Læs også om den unge cornerback-komet, om Manning, Gretzky og Jordan – og om de hold, der har den bedste salary cap-situation i 2014.

UGENS TOPHISTORIE:

Punts: Højere, længere, bedre…

Sam Martin hamrede igen og igen 60 yard-lange punts op af banen.

Han var én af 74 puntere, kickere og long snappers, der i marts i år deltog i den erfarne football-træner Gary Zauners træningslejr forud for draften én måned senere.  Og den 23-årige punter fra Appalachian State imponerede med sit højreben, når han på det grønklædte underlag på high school-banen i Gilbert, Arizona satte foden til bolden.
– Da jeg så hans ben, sagde jeg: ”Holy Shit!”. Og da hans fod ramte bolden, var det som en bombe, der gik af, fortæller Gary Zauner til Draftday.dk i telefonen fra Phoenix i det sydvestlige USA.

Detroit Lions kunne ligesom Zauner også lide Sam Martins stærke fod.

I draften i april valgte løverne nemlig Sam Martin i 5. runde – med det samlede 165. valg. Det er højt for en punter, men faktisk var Martin ikke engang den højst valgte punter i 2013-draften. Det var Jeff Locke, som Vikings tog ti valg tidligere. Og året før snuppede Jacksonville Jaguars en punter (Bryan Anger) så tidligt som i 3. runde.

Og det er måske ikke så overraskende, når man ser på trenden.

Mere vigtige end nogensinde
For puntere er lige nu vigtigere for spillet, men også bedre end nogensinde før i NFL-historien.
– Det er den bedste tidsalder, der nogensinde har været, siger Gary Zauner til Draftday.dk.

Gary Zauner ved, hvad han snakker om.

Fra 1994 til 2006 var han specials-teams koordinator i NFL for henholdsvis Minnesota Vikings, Baltimore Ravens og Arizona Cardinals. Siden har han været én af de mest velansete special teams-konsulenter og -trænere i USA, og samlet har han gennem karrieren trænet 22 Pro Bowlers og små 100 NFL-sparkere. Blandt dem top-puntere som Mitch Berger, Dave Zastudill og Scott Player. Og han har arbejdet sammen med – eller trænet under – head coaches som Mike Ditka, Dick Vermeil, Brian Billick, George Seifert og Dennis Green.

Ifølge den 62-årige træner er punterne nu så gode, at de samtidig har fået en kolossal betydning for spillet. I dag kan de fleste af de 32 NFL-puntere uden problemer sende en 65-yarder op i luften med en hang time på 4,5 sekunder modsat tidligere, hvor 45 yards var maksimumsgrænsen for mange. Og det gør punterne vigtigere end nogensinde før, for nu kan en gennemsnitlig punter presse modstanderens angreb til at begynde en serie fra egen tre-yard-linje.
– De er helt sikkert mere vigtige end nogensinde før. Og det er de i forhold til at ændre udgangsposition, siger Zauner.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *