Blog: NFL Pregame Party – 6. runde

(fortsat…) Jaguars har ikke nul procent chance, meeen….
Endelig skal Jaguars flyve 2300 kilometer til en anden tidszone for at spille en kamp på et skævt tidspunkt på et stadion, hvor gæsterne kan få svært ved at vænne sig til den tynde luft 1,6 kilometer over havoverfladen. Hvor hårdt er det? Bare spørg Eagles’ LeSean McCoy, der for to uger siden sagde, at han ikke kunne ”trække vejret” i første halvleg af nederlaget til Broncos. Og ifølge Draftday.dks lille undersøgelse har en lang række af Jaguars’ bedste, offensive starters – som quarterback Chad Henne (der erstatter lårskadede Blaine Gabbert) og wide receiverne Cecil Shorts og Justin Blackmon – aldrig spillet en kamp i de højder.

Men – og det skal man huske – kampen er endnu ikke spillet. Sportshistorien har budt på masser af sensationer, som da et færøsk fodboldlandshold i 1990 med cifrene 1-0 slog megafavoritterne fra Østrig, der forinden havde proklameret, at de ville vinde 10-0. Og førnævnte Mike Tyson blev i samme år knockoutet af James ”Buster Douglas”, der på forhånd havde 1 til 42 gange chance for at vinde. I NFL kan alt ske, hvis (og det er et gigantisk hvis) Jaguars leverer en præstation af en anden verden, og hvis Broncos har en total offday.

Draftday.dk har spurgt Will Brinson og Ryan O’Halloran om, hvor Jaguars’ hårspinkle chance ligger på søndag på ”Sports Authority Field at Mile High” i Denver. Sidstnævnte peger på, at Jaguars’ største chance ligger internt på Broncos-holdet, for Denver-spillerne ved, at de er historisk store favoritter. Mentalt kan Jaguars derfor have en fordel, hvis Broncos ikke er topmotiverede og kommer skidt fra start i en kamp, hvor de kun kan skuffe.
– Formularen for en overraskelse er, at Denver totalt overser Jaguars og er videre til næste uges kamp i primetime mod Indianapolis, siger O’Halloran.

Begge kilder nævner samtidig turnovers som en altafgørende faktor. Det er banalt, men hvis Jaguars kan intercepte Peyton Manning (der kun har kastet én interception i fem kampe) og score på mulighederne, bliver chancen større.
– Cowboys er det eneste hold, der indtil nu har givet Denver konkurrence, og det gjorde de via styrken fra en næsten perfekt kamp fra Tony Romo. Så Jaguars har formentligt behov for mindst én eller to interceptions fra deres secondary mod Manning – med én returneret for touchdown, forklarer Will Brinson.

Ryan O’Halloran siger samtidig, at Jaguars skal have succes med nogle lange serier, der holder pointhøsteren Manning og hans tro væbnere Demaryius Thomas, Eric Decker, Wes Welker og Julius Thomas på sidelinjen. Og det kræver, at de forinden har fået bolden.
– Turnovers er nøglen, siger han.

Men selv hvis Jaguars stjæler bolden fra Broncos’ uhyggelige offensiv, vil holdet stadig have en meget lille mulighed for at vinde, lyder det. For Jaguars’ elendige offensiv er i sig selv en stor ulempe for udeholdet, selvom Broncos’ defensiv faldt sammen i søndags mod Dallas. Will Brinson vurderer – løseligt – Jaguars’ sejrschancer til at være på 3,4 procent.
– Jeg føler helt ærligt, at en skade til Peyton Manning er det eneste, der kan holde Jaguars inde i denne kamp, fortæller han til Draftday.dk.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *