Blog: NFL Pregame Party – 6. runde

Nogle af de største spilleragenter i NFL siger til Draftday.dk, at reglerne for ”injured reserve”-listen er for stramme og bør ændres, Jaguars’ chancer mod Broncos er lig nul, og Steelers’ nedtur er begyndt i draften. Læs her en tætpakket optakt til 6. NFL-runde.
 
UGENS LANGE HISTORIE:

IR-listen: Er reglerne for stramme?

Travis Taylor var ikke skadet.  Alligevel kom wide receiveren fra Baltimore Ravens ikke med i dét, der ville have været hans livs største kamp:

Han missede Super Bowl-sejren over New York Giants i januar 2001, fordi han – i hvert fald ifølge reglerne – var skadet.

Den første sæson i NFL blev derfor en stor skuffelse for tiendevalget fra første runde af 2000-draften. Sæsonen sluttede i et opgør den 29. oktober det år mod ærkerivalerne fra Pittsburgh Steelers, hvor Taylor brækkede kravebenet, da han uden succes forsøgte at gribe en bold, der var kastet højt op i luften, hvorefter han landede skævt på græsset på PSINet Stadium i Baltimore.

Meldingen lød øjeblikkeligt på fire til seks ugers pause, men ti dage senere tog Ravens en drastisk beslutning: Holdet satte rookien på ”injured reserve”-listen, og det betød, at hans sæson formelt set var slut, selvom han måske kunne nå at blive fit og klar til slutspillet.
– Det er ærgerligt for Taylor. Men ud fra prognosen og i forhold til, hvor han er, ville det koste os for meget i forhold til en plads i truppen og i forhold til at holde den til Travis med håbet om, at vi når i slutspillet, sagde Ravens’ daværende head coach, Brian Billick, dengang.

Her 13 år senere ved vi, at Ravens rent faktisk kom i slutspillet og siden vandt Super Bowl med Ray Lewis som anføreren af et legendarisk forsvar. Og vi ved også, at Travis Taylor kunne have spillet, for hans kraveben var så fit, at det ikke ville have holdt ham ude af NFL-finalen.

Han var nemlig klar til kamp længe før Super Bowl.

Han var fit efter 12. runde

Hans daværende agent ærgrer sig derfor, når han ser tilbage på Taylors første sæson.
– Han var frisk og klar omkring 10. eller 12. spillerunde, og han ville have kunnet spille i Super Bowl, som holdet vandt det år, men han kom ikke til at spille i den, fortæller David Canter til Draftday.dk.

Der findes mange historier som Travis Taylors i NFL – også i nyere tid. Og i de seneste år har flere spillere hævdet, at de røg for tidligt på ”injured reserve”-skadeslisten (IR-listen), der formelt set betyder, at de ikke må spille flere kampe i sæsonen, men til gengæld optager de heller ikke en plads i truppen.

De spillere, der havner på listen, er med andre ord røget ud på et sidespor. Og i nogle tilfælde altså alt for tidligt.

Alene i de seneste tre sæsoner har der været nyhedshistorier om, at 49ers’ Paryl Haralson, Packers’ Ryan Grant og Redskins’ Jarvis Jenkins kunne have vendt tilbage og spillet sidst i sæsonen, hvis de ikke var blevet sendt på IR-listen med skader.

David Canter, der blandt andre har Chargers’ Pro Bowl-safety Eric Weddle og Dolphins’ defensive tackle Paul Soliai som sine klienter, vurderer, at flere end ti af hans klienter gennem tiderne er puttet for tidligt på IR-listen.
– Jeg har et dusin klienter, der havde meget små skader, og som ikke burde være blevet sat på IR-listen, men som tabte ét år, siger Canter til Draftday.dk.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *