Blog: NFL Pregame Party – 17. runde

2. HOTTE TRÆNERE TIL VARME SÆDER

Siden 2000 har der været 95 trænerskifter i NFL, og hvis gennemsnittet fra de 14 sæsoner stadig holder, betyder det, at seks til syv hold vil skifte cheftræner, når 2013-sæsonen er slut.

Vi ved allerede, at Texans, der har fyret Gary Kubiak, jagter en ny træner. Men det er også sandsynligt, at Vikings, Lions, Cowboys, Redskins, Giants, Buccaneers, Titans, Raiders og Jets vil fyre deres head coaches. Det giver op mod ti ledige jobs, som forskellige kandidater vil blive sat i forbindelse med.

Draftday.dk gennemgår her 15 kandidater, der igen og igen bliver nævnt som mulige head coach-emner (blandt MANGE andre navne, som vi ikke har nævnt). Og lad det være skrevet med det samme: Jon Gruden er ikke på listen. I NFL er det formentlig kun Houston Texans, der kan lure Gruden væk fra jobbet hos ESPN. Men p.t. er forventningen, at det ikke lykkes. Gruden, som måske er den mest attraktive kandidat af dem alle, har netop forlænget kontrakten med ESPN, og vurderingen herfra er, at han ikke er en seriøs NFL-kandidat.

Men her er 15 kandidater, der kan blive et NFL-holds kommende head coach:

HC Art Briles, Baylor
Briles har for nylig underskrevet en tiårig kontraktforlængelse med Baylor, men Robert Griffin III’s forhenværende træner meldes alligevel som værende en oplagt NFL-cheftræner. Netop hans arbejde med RG3 gør ham – ifølge medierne – til en varm kandidat i Washington, hvis Mike Shanahan får sparket. Briles har i college haft succes med sit “option”-angreb, men han har ingen tidligere NFL-erfaring, hvilket er et minus.

HC Kevin Sumlin, Texas A&M
Det er ikke sandsynligt, at Sumlin forlader Texas A&M, for hans nye kontrakt med holdet har angiveligt en dyr klausul, der betyder, at han ikke kan forlade college til fordel for NFL. Men alt kan ske for den rette pris, og især Houston Texans meldes interesseret i Sumlin, som tidligere var head coach for Houstons college-version, The Cougars. Han har været en kæmpe succes hos The Aggies, og han er kendt som et offensivt geni.

OC Greg Roman, San Francisco 49ers
I sine første to sæsoner i San Francisco stod Roman bag Alex Smiths længe ventede gennembrud, og han gjorde siden Colin Kaepernick til en lovende Super Bowl-quarterback. 49ers’ angreb er ét af NFLs mest komplekse, og det er kendt for at bruge masser af forskellige formationer og forskellige spilkald. Bag dette organiserede kaos står den venlige, intelligente Roman, som i februar i medierne var storfavorit til at få jobbet i Jacksonville, der dog gik til Gus Bradley. New York Jets er ifølge ESPN interesseret i Roman, hvis Rex Ryan ryger ud.

OC Darrell Bevell, Seattle Seahawks
Bevell har stået bag udviklingen af Russell Wilson i Seattle, og det er ikke gået ubemærket hen i NFL. Sidste år var han til jobsamtaler hos Bears, Jaguars og Cardinals, og vi kan være helt sikre på, at den kun 43-årige Bevell vil få ny, stor opmærksomhed, når Seahawks’ sæson er slut.

DC Mike Zimmer, Cincinnati Bengals
Bliver det i 2013, at Zimmer omsider får den forfremmelse i NFL-verdenen, som, mange mener, han burde have fået for flere år siden? Muligvis. I hvert fald bliver Zimmer, som har været fremragende i Cincy, igen nævnt som en kandidat. Nogle mener, at han hvert år misser muligheden, fordi han er alt for ærlig under jobsamtalerne, og det provokerer ejere og general managers, som sidder over for ham. Men han er et defensivt geni, det er ikke til diskussion.

HC David Shaw, Stanford
Siden han i 2011 tog over for Jim Harbaugh hos Stanford, har Shaw og Stanford vundet 31 af 36 kampe. Shaw har to år i træk været årets træner i Pac 12-konferencen, og han har ni års erfaring fra NFL som assistent hos Ravens, Raiders og Eagles. Det er bare et spørgsmål om tid, før Shaw bliver head coach i NFL.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *