Blog: NFL Pregame Party – 17. runde

UGENS KORTERE HISTORIER:

1. DÉT BØR DU VIDE FØR 17. SPILLERUNDE

* Hjemmebanefordelene er stadig i spil
Med én runde er hjemmebanefordelen gennem slutspillet stadig i spil i både AFC og NFC.

I NFC kan Seattle Seahawks snuppe førersædet, hvis holdet slår St. Louis Rams, eller hvis San Francisco 49ers taber til Arizona Cardinals. Carolina Panthers kæmper dog stadig for pladsen som topseedet, men det kræver en sejr over Atlanta Falcons samtidig med, at Rams slår Seahawks, og 49ers slår Cardinals. 49ers har også en lille mulighed. En sejr over Cardinals krydret med et Seahawks-nederlag og et Panthers-nederlag, og så har 49ers hjemmebanefordel gennem slutspillet.

Denver Broncos sidder på AFC og kan sikre sig hjemmebanefordel, hvis holdet slår Oakland Raiders, eller hvis New England Patriots taber til Buffalo Bills.

* Hvem tager de sidste slutspilspladser?
Fire af de 12 billetter til slutspillet er endnu ikke blevet udloddet, og samlet set har 10 hold en mulighed for at nå med i det forjættedde land.

I AFC har Miami Dolphins (8-7) p.t. den sjette og eneste, tilbageværende plads og har inden opgøret mod New York Jets flere scenarier, der taler til holdets fordel. Dolphins skal dog – ligesom alle andre bejlere i konferencen – have hjælp for at komme i slutspillet. Baltimore Ravens (8-7), San Diego Chargers (8-7) og Pittsburgh Steelers (7-8) er også stadig med i kampen.

LÆS MERE: AFC-konferencen: Slutspilsscenarier i 17. runde

I søster-konferencen, NFC, er hele tre slutspilspladser stadig i spil. Lige nu er Philadelphia Eagles (9-6), Chicago Bears (8-7) og New Orleans Saints (10-5) inde i varmen. Arizona Cardinals (10-5), Dallas Cowboys (8-7) og Green Bay (7-7-1) har også en chance. Fire af de seks bejlere mødes i 17. spillerunde, når Chicago Bears tager imod Green Bay Packers, og Dallas Cowboys er værter for Philadelphia Eagles.

LÆS MERE: NFC-konferencen: Slutspilsscenarier i 17. runde

Og det er heldigvis såre simpelt: Vinderen af de to kampe er i slutspillet og vinder deres respektive divisioner. Arizona skal slå 49ers og se Saints tabe til Buccaneers for at indkassere den tredje slutspilsbillet.

* And the first overall pick in the 2014 NFL Draft goes to…
Houston Texans eller St. Louis Rams.

Hvis Houston (2-13) taber til Tennessee Titans på søndag – det 14. nederlag på stribe – får Texans topvalget i 2014-draften. Holdet havde senest det valg i 2006, hvor Mario Williams og – højst overraskende – ikke Reggie Bush var valget. Texans sad også på topvalget i 2002, hvor Houston lige var kommet ind i NFL som et “expansion team”.

Men vinder Texans, samtidig med at Washington Redskins (3-12) taber til New York Giants, går topvalget til…St. Louis Rams.

Som en del af megahandlen forud for sidste års draft, der førte til Redskins’ valg af Robert Griffin III, fik Rams i kompensation Redskins’ førsterundevalg i 2014. Og fordi Redskins har floppet totalt i denne sæson – det havde holdet absolut ikke forudset før handlen sidste år – må Washington nu potentielt aflevere topvalget til St. Louis Rams.

I et sådant søndags-scenario vil både Houston Texans og Washington Redskins slutte med tre sejre, men valget vil så gå til Redskins, fordi de har haft et svagere turneringsprogram i 2013. For det er jo sådan med draften. Jo mere, du stinker, og jo svagere dine modstandere har været, jo højere er valget…

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *