Blog: NFL Pregame Party – 17. runde

Draftday.dk giver dig historien om et populært kast, vi fortæller, hvad du især bør vide inden 17. spillerunde, og vi nævner hele 15 kandidater til ledige NFL-trænerjobs. Og så er det spørgsmålet, om NFL bør ændre slutspilsformatet? Dét og meget mere i en gigantisk nytårsudgave af ”NFL Pregame Party”.

UGENS TOPHISTORIE:

Et kast, som de elsker og hader…

Det er ét af de spil, der kræver en quarterback og en receiver, som har et usædvanligt godt samarbejde og en sikker, fælles spilforståelse.

Et spil, hvor de to ikke siger ét eneste ord til hinanden, før spillet bliver sat i gang.

Og det er ikke let at gennemføre, for det kræver, at de begge læser spillet helt ens, og at kastet lægger millimeter-præcist. Det skal ikke være en halv eller hel yard til højre for receiveren. Bolden kan kun blive placeret ét sted.

Og det er det rigtige sted.

Men når alle de forhold er opfyldt, er spillet til gengæld også næsten umuligt at dække. Måske er det derfor, at ”back shoulder”-kastet – kastet til receiverens bagerste skulder – i de senere år er blevet populært i NFL.
– Det er blevet dødsensfarligt, siger den tidligere offensiv koordinator hos Chicago Bears, Terry Shea, i et telefoninterview med Draftday.dk.

I de seneste år har de stadig mere præcist-kastende quarterbacks taget spillet til sig og bruger det nu som et værktøj til at dirke de ofte meget komplekse forsvar op med.
– ”Back shoulder”-kastet er blomstret ret hurtigt op i de seneste to-tre år, fortæller Chicago Bears’ quarterback Jay Cutler til The Chicago Tribune.

Ekstremt svært at reagere på

Hver NFL-uge er fyldt med adskillige ”back shoulder”-kast, og mange af dem ender som completions i statistikbogen.
– Det er ekstremt svært for en defensiv back at reagere på dette spil, siger Sports Illustrateds Tim Layden til Draftday.dk.

Layden har i papirudgaven af det berømte sportsmagasin fortalt, hvordan ”back shoulder”-kastet nu er elsket af en lang række NFL-quarterbacks anført af især Saints’ Drew Brees, Giants’ Eli Manning og Packers’ Aaron Rodgers. Og dét selvom, det vender op og ned på det normale ved ikke at være et kast, der bliver sendt foran receiveren som ”slants”, ”go-ruter” eller ”post”-ruter, men derimod bag receiveren.
– Det er så svært at dække som noget spil derude, har Giants’ offensiv koordinator Kevin Gilbride sagt.

Førnævnte Jay Cutler og Chicago Bears brugte i 2. spillerunde i september et ”back shoulder”-kast til at slå Minnesota Vikings. Med ti sekunder tilbage af opgøret fandt Cutler sin store tight end Martellus Bennett ved den forreste, venstre pylon for et touchdown, der gav Bears sejren på 31-30.

På det afgørende spil stod Vikings’ cornerback Chris Cook i et dilemma, da Bears lod både Bennett og holdkammeraten, wide receiver Earl Bennett, angribe i venstresiden, hvor Cook stod i en zone-opdækning uden hjælp bag sig. Cook valgte umiddelbart at følge Earl Bennett, men skiftede splitsekunder senere receiver for i stedet at dække Martellus Bennett.

For sent.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *