Blog: NFL Pregame Party – 16. runde

UGENS KORTERE HISTORIER:

1. Frazier tæt på fyreseddel
Der er flere trænere i NFL, der formentlig kan se frem til en ubehagelig samtale med holdets ejer, når sæsonen er slut.

Men ét navn skiller sig især ud.

For Minnesota Vikings’ head coach Leslie Frazier er formentlig den træner i NFL, der er i størst risiko for at få sparket, når 17. spillerunde er overstået.
– Sandsynligheden er stor for, at Frazier bliver fyret, siger sportsjournalisten Brian Murphy, der dækker Vikings og Frazier for The St. Paul Pioneer-Press, til Draftday.dk.

Siden Frazier tog over i midten af 2010, hvor Brad Childress blev fyret, har vikingerne kun vundet 19 af 51 kampe, og i denne sæson har Vikings under hans ledelse kun sejret i fire kampe, spillet én uafgjort mod Packers og tabt ni. Dybt skuffende, mener uanset hvem, man spørger.
– Leslie har ingen chance for at beholde sit job, mener ESPNs John Clayton.

Vikings er gået fra at være et hold, der i 2012 vandt ti kampe og nåede slutspillet, til et hold, der er NFC Norths svageste mandskab. Og dét i en sæson, hvor rivalerne fra Green Bay og Chicago begge har spillet lange strækninger uden deres startende quarterback. Alligevel har Vikings ikke været i nærheden af at vinde NFC North.

Modsat for eksempel Redskins’ Mike Shanahan og Cowboys’ Jason Garrett, der begge har uortodokse ejere, der kan vælge at beholde de fyringstruede trænere, og modsat for eksempel Titans’ Mike Munchak, Raiders’ Dennis Allen, Jets’ Rex Ryan og Buccaneers’ Greg Schiano, som alle har kæmpet med – på papiret – skader og mindre stærke trupper, har Vikings en trup, hvor NFLs regerende MVP, Adrian Peterson, hører hjemme. Og Vikings’ ledelse har endda undervejs i sæsonen hentet quarterback Josh Freeman til Minneapolis for at tage kampen om med ustabile Christian Ponder og Matt Cassel. Alligevel har Vikings floppet fælt.
– I angrebet har holdet haft svært ved at finde en rytme med en ellers talentfuld gruppe og har ikke kunne satse på én quarterback, forklarer Brian Murphy.

Og i forsvaret har defensiv koordinator Alan Williams’ enhed været svag. Netop forsvaret er ellers Fraziers’ varemærke, efter at han var en succesrig koordinator hos netop Vikings, før han blev forfremmet til head coach.
– Fraziers’ forsvar fungerer ikke under Alan Williams, siger Murphy til Draftday.dk.

I søndags var der historier fremme om, at Vikings allerede har henvendt sig til Penn States head coach Bill O’Brien som en mulig afløser for Frazier. Den 44-årige træner var i 2011 en dygtig offensiv koordinator hos New England Patriots og har nu head coach-erfaring, hvilket gør ham attraktiv over for både Vikings og Texans, som angiveligt også har kontaktet O’Brien.

Bill O’Briens potentielle forgænger i Minnesota, Leslie Frazier, var allerede under pres inden sæsonen, selvom Vikings var i slutspillet i 2012, og hans spillere kæmper for ham og giver sig fuldt ud. Og den – blandt spillerne – vellidte Frazier er under kontrakt til og med 2014.

Men – det er bare ikke nok, hvis Vikings for anden sæson i Fraziers periode hos holdet taber mindst 10 kampe.
– Head coaches i dagens NFL beholder sjældent deres jobs, hvis de har et par sæsoner med tocifret antal nederlag på kontoen, fortæller Brian Murphy.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *