Blog: NFL Pregame Party – 16. runde

NFC NORTH:
Med Detroit Lions’ (7-7) nederlag i mandags til Baltimore Ravens er divisionen nu igen helt åben.

Chicago Bears (8-6) og Green Bay Packers (7-6-1) kan begge – med to sejre i de sidste to kampe – sikre sig divisionen, for holdene mødes i den allersidste kamp i The Windy City. Så begge hold har altså deres egen skæbne mellem hænderne. Intet hold i NFC North er godt nok til bare at være et wild card-mandskab, så derfor er det kun divisionsvinderen, der spiller de afgørende slutspilskampe i januar.

Umiddelbart har Bears (ude mod Eagles, hjemme mod Packers) den mest ideelle vej til slutspillet, fordi holdet er på hjemmebane mod rivalerne fra Green Bay, og fordi Bears allerede i den kommende runde kan snuppe divisionen, hvis holdet slår Eagles samtidig med, at Packers taber til Steelers, og Lions snubler mod Giants. Selv hvis Bears taber til Philadelphia, vil holdet stadig tage divisionstitlen, hvis holdet ugen efter slår Green Bay Packers – og hvis Lions samtidig taber mindst én kamp. Hvis både Bears og Packers slutter med ni sejre på kontoen, vinder løverne dog divisionen, fordi Lions har slået Bears af to omgange.

Detroit Lions (hjemme mod Giants, ude mod Vikings) er i den seneste måned faldet helt sammen og har tabt tre af fire, og det betyder, at pressede Jim Schwartz’ tropper skal vinde begge de sidste kampe og håbe, at både Bears og Packers begge taber én kamp hver. Og mindst ét af holdene skal tabe i 16. spillerunde, fordi de to hold mødes ugen efter.

Sagt med andre ord: Vinder både Bears og Packers i den kommende runde, har Detroit ikke noget at spille for i 17. spillerunde.

NFC WEST:
Seattle Seahawks (12-2)
er uhyggelig tæt på en triumf i NFC West og på hjemmebanefordel gennem slutspillet.

Seahawks kan ikke indhentes af et hold uden for divisionen, fordi Seattle både har slået Saints og Panthers, som er to sejre efter. Dermed er Seahawks reelt to en halv sejr foran med to kampe igen. De eneste, der kan hindre Seahawks i at skulle byde modstanderne i januar velkommen til skræmmende CenturyLink Field, er San Francisco 49ers (10-4).

Men det vil kræve, at Seahawks (hjemme mod Cardinals, hjemme mod Rams) taber begge sine sidste to kampe, samtidig med at 49ers (hjemme mod Falcons, ude mod Cardinals) sejrer i sine sidste to opgør. Sker det utroligt uventede, rykker 49ers foran Seahawks i kraft af tiebreakeren om flere sejre i divisionen.

Det er dog næppe et scenario, der er sandsynligt, så stærke som Seahawks har været på hjemmebane i 2012 og 2013. Og det bringer historien om NFC West videre til 49ers, som næppe vil spare starters i den sidste kamp, selvom wild card-pladsen allerede på mandag kan komme hus, hvis Falcons bliver slået i den sidste kamp nogensinde på Candlestick Park – eller hvis Arizona Cardinals (9-7) taber i Seattle.

49ers ved nemlig, at holdet med to sejre i de sidste to kampe vil slutte som femteseedet i NFC, hvilket er vigtigt, hvis Saints/Panthers som sjetteseedet kan vinde på udebane i wild card-runden ((som mange tror). For det vil betyde, at 49ers først i NFC-finalen vil skulle en tur til Seattle, hvor 49ers – som alle andre hold – har haft det overordentligt svært i de senere år.

Slutter 49ers som sekser i NFC, venter Seattle derimod med sikkerhed allerede i divisional playoffs-runden, hvis 49ers avancerer dertil.

Taber 49ers mod Falcons i den kommende runde, mens Cardinals (ude mod Seahawks, hjemme mod 49ers) overrasker i Seattle, er der lagt op til et drabeligt opgør i 17. spillerunde. Så vil 49ers og Cardinals i en direkte duel skulle afgøre hvem, der skal have wild card-pladsen.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *