Blog: NFL Pregame Party – 16. runde

NFC:
I slutspillet:
1. Seattle Seahawks (12-2) x
2. New Orleans Saints (10-4)
3. Philadelphia Eagles (8-6)
4. Chicago Bears (8-6)
5. Carolina Panthers (10-4)
6. San Francisco 49ers (10-4)

Jagter en slutspilsplads:
7. Arizona Cardinals (9-5)
8. Green Bay Packers (7-6-1)
9. Detroit Lions (7-7)
10. Dallas Cowboys (7-7)

x = Sikret slutspilsplads

NFC EAST:
NFC East har bestemt ikke været nogen magtbase i 2013, hvor de fire hold alle har haft deres problemer at slås med, og Philadelphia Eagles’ overraskende store nederlag til Minnesota Vikings i søndags beviser blot, at divisionen mangler et storhold.

Philadelphia Eagles (8-6) sidder dog stadig på divisionen og pladsen som tredjeseedet i NFC. Og holdet kan vinde NFC East, hvis det bliver til én sejr til (hjemme mod Bears, ude mod Cowboys) samtidig med, at Dallas Cowboys (7-7) taber én gang. De to hold mødes i en potentielt altafgørende kamp i 17. spillerunde, hvor Dallas har den fordel, at holdet allerede har slået Eagles én gang.

Det betyder med andre ord, at Dallas Cowboys – trods det forfærdelige kollaps i søndags mod Green Bay Packers – stadig kan vinde divisionen, hvis holdet blot vinder de sidste to kampe. Faktisk kan Dallas (ude mod Redskins, hjemme mod Eagles) endda tåle at tabe til Washington Redskins i 16. spillerunde, hvis blot Eagles også taber i samme runde, inden cowboyerne slår ørnene i grundspillets sidste opgør. Så vinder Dallas stadig NFC East.

For Eagles er der mere end divisionen på spil. Holdet er lige nu tredjeseedet og kan med en sejr på søndag mod de nuværende fjerdeseedede Chicago Bears (8-6) sætte sig solidt på den plads. Og det er ikke helt skidt. For hvis Eagles slutter som treer i NFC, betyder det, at holdet i eventuel divisional playoffs-kampe med stor sandsynlighed skal til enten New Orleans eller Carolina og ikke til frygtindgydende Seattle.

Og ikke nok med det: Som tredjeseedet vil Eagles efter alt at dømme også slippe for at skulle møde brandvarme San Francisco 49ers i wild card-runden, hvis 49ers – som det ventes – slutter som femteseedet. Flere eksperter (Peter King, Brian Billick, Russ Tucker) mener således lige nu, at 49ers er NFLs næstbedste mandskab, selvom det altså næppe er mere end et wild card-mandskab.

NFC SOUTH:
Der er lagt op til et enormt drama i NFCs syddivision, hvor New Orleans Saints (10-4) og Carolina Panthers (10-4) er helt lige i toppen og både har divisionen og pladsen som andetseedet i NFC – og dermed oversidder i første runde af slutspillet – at spille for. Og netop Saints og Panthers mødes på søndag i Charlotte.

Saints (ude mod Panthers, hjemme mod Buccaneers) er p.t. forrest, fordi holdet forrige weekend slog Panthers med 31-13. Men det kan ændre sig, hvis Carolina (hjemme mod Saints, ude mod Falcons) vinder begge de sidste to kampe – så vil Cam Newton og Co. sikre sig divisionstitlen og positionen som to’er i NFC.

Omvendt vil Saints med en sejr mod Carolina efterfulgt af et nederlag i 17. spillerunde mod Tampa Bay stadig vinde divisionen, fordi holdet så har en indbyrdes fordel. Saints kan også tåle at tabe til Carolina på søndag, hvis holdet så samtidig slår Bucs, mens Panthers så skal tabe til Falcons i sidste kamp. Så er divisionen stadig Saints’ (i kraft af flere divisionssejre).

Uanset hvad vil Carolina med blot én sejr mere samt ét San Francisco-nederlag være i slutspillet. Og for Saints er slutspillet en realitet, hvis det bliver til én sejr mere, eller hvis for eksempel Arizona Cardinals taber én af de sidste to kampe (ude mod Seahawks, hjemme mod 49ers).

Til gengæld er det ikke helt uvæsentligt, hvordan Saints og Panthers i sidste ende står i forhold til 49ers. For hvis San Francisco vinder begge sine sidste to kampe, vil taberen af søndagens Saints-Panthers-opgør slutte som sekser i NFC. Det betyder, at det hold – med stor sandsynlighed – på udebane skal møde Seattle Seahawks i divisional playoffs-runden, hvis Saints/Panthers forinden vinder i wild card-runden.

Seahawks har ikke tabt på hjemmebane i to år, så en sådan tur til det nordvestlige USA vil være skrækkelig. Ingen af de to hold kan i øvrigt nå at tage hjemmebanefordelen gennem slutspillet, fordi Seahawks (12-2) er to sejre foran og har slået begge hold i den regulære sæson.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *