Blog: NFL Pregame Party – 16. runde

Draftday.dk giver dig i denne uges ”NFL Pregame Party” det helt store overblik over slutspillet. Læs, hvordan holdene når i det forjættede januar-land og får den bedste seedning – og læs om en head coach i farezonen, om de historisk gode kickers og meget, meget mere.

UGENS TOPHISTORIE:

Det store slutspils-overblik

Med to runder igen af den regulære sæson tager Draftday.dk konsekvensen og bruger de første mange sider af ugens ”NFL Pregame Party” på at give overblikket over, hvad der er på spil i grundspillets afgørende fase.

Her får du de mest væsentlige slutspils-scenarier – division for division:

AFC:
I slutspillet:
1. Denver Broncos (11-3) x
2. New England Patriots (10-4)
3. Cincinnati Bengals (9-5)
4. Indianapolis Colts (9-5) x
5. Kansas City Chiefs (11-3) x
6. Baltimore Ravens (8-6)

Jagter en slutspilsplads:
7. Miami Dolphins (8-6)
8. San Diego Chargers (7-7)
9. Pittsburgh Steelers (6-8)

x = Sikret slutspilsplads

AFC EAST:
New England Patriots (10-4) tabte i søndags til Miami Dolpins, men Bill Belichicks mandskab er stadig uhyre tæt på holdets 16. divisionstitel gennem tiderne. Alt, hvad det kræver, er én sejr i én af de sidste to kampe (ude mod Ravens, hjemme mod Bills) eller ét Dolphins-nederlag (ude mod Bills, hjemme mod Jets).

Samtidig kan Patriots stadig nå at sikre sig hjemmebanefordel gennem slutspillet, men det vil kræve, at både Denver Broncos (11-3) og Kansas City Chiefs (11-3) taber én kamp, og at Patriots vinder begge deres sidste kampe. En mere sandsynlig position er den position, som Patriots p.t. har – som andetseedet i AFC med én sejrs forspring til Indianapolis Colts (9-5) og også Cincinnati Bengals (9-5), der dog har vundet mødet med New England. Hvis den position skal fastholdes, skal Patriots blot vinde resten af kampene eller vinde én samtidig med, at Bengals og Colts også kun vinder én.

Miami Dolphins (8-6) kan også stadig nå at sikre sig en slutspilsbillet og altså i teorien også divisionen. Men p.t. er Dolphins efter Ravens (8-6), selvom begge har vundet otte kampe, fordi Ravens vandt det indbyrdes opgør i oktober. Derfor skal Dolphins i scenario 1 foran Ravens, hvilket kræver to sejre og et Ravens-nederlag.

Scenario 2 går på, at Ravens snupper to sejre – og herunder slår Bengals i 17. spillerunde – samtidig med, at Dolphins vinder begge deres sidste kampe. Sker det, rykker Ravens foran Bengals, der dermed bliver et wild card-hold. Og så vil Dolphins få en slutspilsplads, fordi holdet den 31. oktober slog Bengals i en overtidskamp.

Sagt med andre ord: Dolphins har bare brug for to sejre – og så er de inde i varmen som sjetteseedet i AFC. Én sejr mere, og så bliver det meget kompliceret for Joe Philbins drenge.

AFC SOUTH:
Det er kun Indianapolis Colts (9-5), der stadig har noget at spille for i NFLs på papiret svageste division.

Colts har allerede taget AFC South og er dermed – som minimum – sikker på en hjemmebanekamp i wild card-runden, men kan i bedste fald rykke op som oversidder i første runde af slutspillet. Det vil dog både kræve, at Colts vinder resten (ude mod Chiefs, hjemme mod Jaguars) samtidig med, at Patriots (10-6) taber ét af de sidste to opgør. Sker det vil begge hold have sejret i 11 kampe, men så vil Colts være foran Patriots, fordi holdet har vundet flere kampe i AFC.

Indianapolis kan også satse på en plads som tredjeseedet, der potentielt kan være attraktiv, fordi holdet – formentligt – dermed slipper for en tur til Denver. Det vil, som det ser ud lige nu, være betinget af to sejre og et Cincinnati-nederlag. Begge hold har ni sejre på kontoen, men Bengals slog i forrige weekend sikkert Indianapolis og har derfor fordelen af en indbyrdes tiebreaker.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *