Blog: NFL Pregame Party 14. runde

AFC har ikke været en stærk konference indtil nu i 2013, hvor mange hold har været hamrende ustabile. Læs også om receiveren, der overgår ”Megatron”, om 14. rundes store NFL-opgør – og om quarterback-sultne hold, der led et lille knæk i denne uge.

UGENS TOPHISTORIE:

Middelmådigheden hersker i AFC

På søndag tager Cincinnati Bengals hjemme på Paul Brown Stadium imod Indianapolis Colts.

På banen i det sydvestlige Ohio, hvor temperaturen ved kampstart ventes at være omkring frysepunktet, vil to lunkne mandskaber mødes. To mandskaber, der på papiret er blandt ligaens bedste, men som ikke rigtigt får fans til at brøle ”Wow, hvor er de gode!”.
– Kampen er overraskende nok ikke så hypet, som man skulle tro. Kampen blev endda først udsolgt i tirsdags, siger Jay Morrison fra avisen The Dayton Daily News til Draftday.dk.

En skribent fra NFL.com er enig. Kampen mellem Colts og Bengals er ikke ”must-see TV”.
– Den kamp, der i næste runde er den største i AFC, er Indianapolis mod Cincinnati. To divisionsledere, der begge jagter en plads som oversidder i slutspillet. Alligevel føles det ikke rigtigt som om, at det er to gode hold, siger NFL.com’s Greg Rosenthal.

Og en tredje NFL-reporter, den højtrespekterede Mike Silver fra NFL Network, siger i et interview med Draftday.dk, at det ene af holdene, Indianapolis Colts, ligefrem er på vej i den forkerte retning.
– Indy ligner efter min mening et hold, der har peaket for tidligt, siger Silver til Draftday.dk.

Spørgsmålstegn ved Dalton
Hvis man ikke vidste bedre, skulle man ikke tro, at søndagens duel i Cincinnati var et opgør mellem AFCs tredje- og fjerdebedste mandskaber. Men det er lige præcist, hvad det er. For selvom ingen af holdene i øjeblikket er helt oppe på dupperne, har både Colts og Bengals vundet otte af 12 kampe i sæsonen og er begge tæt på divisionssejren (i Colts’ tilfælde kun én sejr derfra).

Historien om Colts’ og Bengals’ sikre topplaceringer i deres respektive divisioner fortæller meget godt, hvor middelmådig, ustabil eller til tider direkte svag AFC-konferencen – samlet set – har været i 2013.

Værterne fra Cincinnati Bengals vil på forhånd være det mest hotte af de to i december-kulden, men statistikken viser, at Marvin Lewis’ tropper i de seneste fire kampe har vundet og tabt to opgør – stabiliteten mangler med andre ord. Samtidig er der nu igen spørgsmålstegn ved quarterback Andy Dalton, som ellers indledte sæsonen forrygende godt.

Tredjeårsspilleren ramte i de første otte kampe plet på 65 procent af sine kast for 2249 yards, 16 touchdowns, syv interceptions og med en passer rating på hele 99,0 point til følge. I den periode slog Bengals blandt andre Patriots.

En svag passer rating

Men i de seneste fire opgør er Andy Dalton blevet transformeret tilbage til den foranderlige Andy Dalton, som kritikerne inden sæsonen satte spørgsmålstegn ved.
– Det er svært for mig at forestille mig et slutspil, hvor Dalton spiller på et højt niveau i tre eller fire kampe, siger Mike Silver til Draftday.dk.

Den 26-årige quarterback med det karakteristiske røde hår har i de seneste fire kampe kun fundet en modtager på 53 procent af alle kast, han har kastet flere interceptions (ni) end touchdowns (seks), og han har kun snittet 5,8 yards pr. kast. Og så har han samlet set henover de fire kampe kun nettet en passer rating af sølle 59,8 point.
– Andy Dalton er måske kun et lille trin over prædikatet ”game manager”, og det er det. Han kan ikke vinde kampe for dig. Og på spillets mest vigtige position vil det kun bringe dig et stykke af vejen, siger Tom Pelissero fra USA Today til Draftday.dk.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *