Blog: NFL Pregame Party – 12. runde

Få fortællingen om et NFL, hvor trænerne – i mange tilfælde – stadig sover alt for lidt og har et ekstremt stressende arbejde. Se også statistikken, der indikerer, hvem der får succes – og læs hvem der har de største problemer på salary cappen. Dét og meget, meget i ”NFL Pregame Party”.

UGENS TOPHISTORIE:

Jeg kan jo sove, når vi har vundet…  

Om natten sov Joe Gibbs ofte på sofaen i sit kontor i hovedkvarteret ”Redskins Park” og havde sjældent tid til at tage hjem til familien i huset kun 25 minutters kørsel derfra.

Faktisk så han stort set ikke sin familie undervejs i flere af de sæsoner, da han fra 1981 til 1992 var en ekstremt hårdtarbejdende head coach hos Washington Redskins. Der var ikke tid til, at han og hustruen kunne stille hinanden det klassiske samlivsspørgsmål: ”Hvordan har din dag været?”

Og det fik Gibbs-ægteparret til at opfinde et simpelt system, så træneren stadig kunne høre om hustruens og børnenes dagligdag.

Hustruen Pat Gibbs indtalte nemlig et kassettebånd, som Joe Gibbs fik, når de to ind i mellem mødtes, hvor hun fortalte om alt det vigtigste, der var sket siden sidst: Op- og nedture, sønnernes skolearbejde, informationer om vigtige breve, han skulle forholde sig til og meget mere.

Så kunne Joe Gibbs høre om familiens dagligdag på sit kontor, mens han forberedte sig til den næste NFL-kamp – uden at spilde tiden.
– Det skal være alle de ting, som min kone aldrig har en chance for at fortælle mig, fordi jeg er spærret inde i denne bygning, sagde Gibbs i 1988.

Historien om båndoptagelserne og Joe Gibbs, der i 2004 igen blev cheftræner for Redskins, er legendarisk i NFL-verdenen, fordi den viser, hvor vanvittigt hårdt nogle trænere i ligaen har arbejdet. Så hårdt, at de ikke engang har tid til at høre om familiens oplevelser.

Spiste is for at spare tid

Men det er langt fra det eneste eksempel på, at nogle trænere gennem tiderne er gået til yderligheder i forberedelserne for at give deres eget hold en fordel om søndagen. En fordel, der er forsøgt skabt gennem hårde 18-20 timers-arbejdsdage og gennem et liv, hvor familien er skubbet i baggrunden i jagten på en Super Bowl-ring. For dem tæller hvert et minut, og for dem føles det nærmest forkert at gå i seng før midnat – eller at stå op senere end klokken 5.30.

Der er for eksempel også historien om eks-træneren Jon Gruden, som blev kaldt ”Jon 3.11” af sine spillere hos Tampa Bay Buccaneers, fordi han altid mødte på arbejde klokken 3.11 – om natten. Eller historien om den legendariske Redskins-træner, George Allen, som spiste is og peanutsmør til frokost, fordi det ikke krævede for meget spildtid at forberede eller spise. Eller hvad med den tidligere head coach hos Kansas City Chiefs, Gunter Cunningham, der engang mødte klokken fem om morgenen for at arbejde efter et nederlag – det var såmænd på selveste julemorgen.

Og så er der det mest berømte eksempel, Dick Vermeil, som i 1983 i en alder af bare 46 år trak sig tilbage som head coach for Philadelphia Eagles med forklaringen, at han var ”udbrændt”, og som siden måtte have psykologbehandling for at forstå, hvorfor han havde arbejdet meget. Nogle arbejdsdage gik han først i seng ved sekstiden om morgenen, men stod allerede op to timer senere.
– Jeg skulle enten stoppe eller havne på galeanstalten eller i graven. Jeg arbejdede mig selv ned i et hul. Jeg arbejdede for mange timer, erkendte han siden.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *