Blog: NFL Pregame Party – 10. runde

Helt vanvittige ord
Ja, det kan sagtens være, at Jonathan Martin ikke tåler så meget som andre NFL-spillere og i forvejen er presset af at have haft en skidt sæson på banen. Måske er nogle af episoderne, der er omtalt, blæst op i medierne. Og måske har Dolphins-spillerne anført af Incognito i mange tilfælde blot gjort ting, som mange andre ofre før Martin har kunnet klare. Men det er totalt ligegyldigt.

Pointen er, at Jonathan Martin ikke kunne klare dét, han blev udsat for. Det burde aldrig være sket – og det burde slet ikke være fortsat gennem både rookie- og andenårssæsonen. Og uanset hvad er det totalt forkasteligt og langt, langt ude, at Richie Incognito lægger en telefonbesked til Martin, hvor han kalder ham en ”halv negerlort”, taler grimt om hans mor og slutter med ordene: ”Jeg slår dig ihjel”.

Uanset hvilken kontekst, beskeden er lagt i, er det vanvittige ord – og må aldrig, aldrig accepteres som værende i orden eller nedtones, som Miami Dolphins’ Brian Hartline har gjort det. Heldigvis har mange tidligere NFL-spillere da også erklæret, at beskeden var helt uacceptabel og racistisk.

Problemet for Richie Incognito er, at fortiden – fair eller ej – ikke taler til hans fordel. Det er svært at tro, at der ikke er noget om snakken, når Martins lejr hævder, at den 24-årige spillers psykiske problemer især skyldes 30-årige Incognitos chikane.

”Fat-ass” og hvalen
Den selverklærede mentor, Incognito, var en college-spiller, der havde så store issues med disciplinen og temperamentet, at han blev smidt af to universitetshold, han var en spiller, som flere hold ikke ville røre i draften, han har været suspenderet i NFL, og i 2009 blev han af 99 NFL-spillere kåret som ligaens ”mest beskidte spiller” på banen.

Incognito har selv en opvækst som et mobbeoffer. Hans far – en tidligere Vietnam-veteran – rådede Incognito til som barn at ”fucke” med dem, der fremover ”fuckede” med ham. For eksempel dem, der kaldte ham ”fat-ass” og en ”hval”. Han begyndte herefter at slå igen og være aggressiv og hårdhændet for ikke at vise svaghed. Og i NFL har ”hvalen” Incognito tilsyneladende været den frygtindgydende haj i omgangen med de delfiner, der lige er kommet ind i NFL. For på et skilt i hans skab i omklædningsrummet står der ifølge avisen The USA Today: ”Der er to ting, som Richie Incognito ikke kan lide: Skat og rookies”.

Mange folk i NFL-verdenen – som Incognito – mener, at der er behov for, at førsteårsspillere bliver drillet og sat på plads og får en hård behandling fra de ældre spillere. Derfor har drillerierne af rookies hørt til lige så længe, nogen kan huske.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *