Blog: NFL Pregame Party – 10. runde

DE KORTERE HISTORIER:

1. ”Svage” Jonathan Martin er den stærkeste af dem alle
Historien om Jonathan Martins exit fra Miami Dolphins og den efterfølgende karantæne til holdkammeraten Richie Incognito er på mange måder kompleks og fyldt med så mange lag af sandheder, at det kan være svært at finde op og ned på det hele.

Og ikke én dag er gået i de seneste syv dage, uden at en ny, spektakulær historie i sagen om den påståede mobning hos holdet fra det sydlige Florida er kommet frem.

ESPN afslørede Incognitos racistiske, voldsomme telefonbesked til Martin. Samme tv-station kunne siden fortælle, at Martin i deprimeret tilstand og på grund af mobningen lod sig indlægge på et hospital i Florida. The South Florida Sun-Sentinel beskrev, at Dolphins-ledelsen bad Incognito om at ”hærdne” Martin. Pro Football Talk afslørede via kilder, at Dolphins’ general manager Jeff Ireland rådede Martin til at slå Incognito. Og onsdag gav flere Dolphins-spillere – med quarterback Ryan Tannehill i spidsen – så deres direkte eller indirekte støtte til Incognito, da de fortalte pressen, at de undrer sig over Martins håndtering af sagen.

Det vrimler med nyt i skandalen, sådan som flere medier for længst har betegnet ”Martin vs Incognito”-sagen. Og vi ved ikke, hvad der ellers er af sandheder og svar, som kan dukke frem før eller siden – eller forblive hemmeligholdte og derfor tegne et skævt billede af situationen.

Men én ting ved vi: Jonathan Martin skal have den uforbeholdne støtte fra alle steder. Alt andet er kritisabelt og stærkt urimeligt.

Jeg kunne brække mig…

Uanset nuancerne i historien har vi med en spiller at gøre, der lige nu får psykolog-behandling, fordi han ifølge sine støtter – blandt andet – gennem længere tid har følt sig chikaneret og mobbet af flere medspillere anført af venstre guard Richie Incognito. Han har det, ud fra alt hvad vi ved, psykisk meget dårligt. Så uanset hvad, der har ”trigget” det, skal Martin have opbakning fra alle steder – trænere, holdkammerater, fans og medier.

Derfor er jeg tæt på at brække mig, når jeg for eksempel hører en ledende skikkelse hos et andet NFL-hold sige anonymt til SI.com, at Martin er ”en kujon” og en lille ”dreng”, fordi han ikke konfronterede Incognito og bad ham stoppe mobningen. Eller når en anden NFL-leder mener, at Martin er en ”svag person”, der er ”blød”, fordi han ikke håndterede sagen som ”en mand”. Eller når en erfaren, respekteret NFL-skribent spørger, hvordan en fyr, der måler 6 fod 5 inches og vejer 320 pund ikke er i stand til at puste sig op og stoppe chikanen?

Sådanne kommentarer er hovedrystende og fortæller, at NFL-verdenen har et seriøst problem.

For jeg vil vædde med, at alle tre kritikere af Martin enten selv er blevet mobbet eller har set andre blive mobbet. Det sker alle vegne. I skoler. På arbejdspladser. I sportsforeninger. I København, Kansas City og Kenya. Og man skal ikke være meget lomme-psykolog for at vide, at personer, der bliver mobbet, ofte har meget, meget svært ved at stoppe det. Alene dét, at mobningen begyndte, har nemlig afsløret styrkeforholdet mellem offeret og den, der mobber. Offeret er svag og let at true eller chikanere. Og han eller hun vil derfor ofte ikke være i stand til at sige fra, for så var mobningen i første omgang slet ikke begyndt.

Som Martins high school-træner har sagt det, er Martin en autoritetstro fyr, der altid forsøger at gøre alle tilfredse og ikke være et problem. Og som med sin baggrund (begge forældre er Harvard-uddannede) er et oplagt offer i en verden af NFL-spillere, der ofte kommer fra fattigere kår eller hårde, belastede områder af USA.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *