Blog: NFL Pregame Party – 10. runde

2. De rigere bliver rigere
Flere af NFLs bedste hold kan i disse uger – midt i sæsonen – se frem til at få forstærkninger til truppen, der kan gøre en forskel.

Da vi passerede 6. spillerunde fik de spillere, der var sat på flere skadeslister, nemlig lov til at vende tilbage til holdet og træne, efter at de i mange tilfælde ikke har spillet én eneste down i 2013.
– De rige kan helt sikkert blive rigere i nogle tilfælde, har en anonym general manager fra et AFC-hold sagt til The National Football Post.

Ét af de hold, der kan se frem til friske ben og nye kræfter, er Seattle Seahawks, som inden for kort tid kan give sæsondebut til nyerhvervelsen Percy Harvin, der før sæsonen kom til Seattle fra Minnesota Vikings på en seksårig aftale til 67 millioner dollars – og som blev byttet for et førsterundevalg. Wide receiveren har i ét år været ude med en skade i hoften, men kan give Seahawks et kæmpe boost i angrebet, når rusten er banket af.

Det samme kan de to startende, offensive tackles, tåskadede Russell Okung, som er på den korte IR-liste, og knæskadede Breno Giacomini. Førstnævnte kan allerede være tilbage i 11. spillerunde, mens Giacomini ventes tilbage inden for nogle uger.

Konkurrenterne fra San Francisco 49ers får også i en helt usædvanlig grad markante navne tilbage i folden.

Wide receiver Mario Manningham, der i 2012 rev korsbåndet over, har endnu ikke spillet i 2013, men ventes at få sæsondebut på søndag mod Carolina Panthers. Manningham har trænet med og vil øjeblikkeligt hjælpe et kasteangreb, der ikke har meget andet at byde på end Anquan Boldin og Vernon Davis. 49ers’ bedste wide receiver, Michael Crabtree, er lidt længere fra at være klar, efter at han sprang akillessenen den 22. maj. Men Crabtree trænede onsdag for første gang i 2013-sæsonen, er foran tidsplanen, og det er sandsynligt, at han kan spille de sidste fire kampe i grundspillet.

Cornerback Eric Wright, som 49ers lavede en aftale med i august, har været ude på grund af et personligt problem. Men han er nu tilbage som en spiller, som 49ers ser en fremtid som starter i. Han vil presse Tramaine Brock som nickelback. Andenrundevalget, defensive linemen Tank Carradine, har ikke spillet en kamp siden den 23. november sidste år i college hos Florida State, hvor han rev korsbåndet i knæet over. Han er også tilbage. Carradine havde – ifølge mange scouts – inden draften kaliber til første runde, men faldt på grund af skaden. Han vil som rookie være meget rusten, men vil som minimum hjælpe forsvarslinjen.

Og endelig kan 49ers før eller siden få holdets absolut pass rusher – og én af NFLs bedste forsvarsspillere – i outside linebacker Aldon Smith tilbage på banen. Efter fem uger på en afvænningsklink, som han frivilligt lod sig indlægge på, efter at han den 23. september kørte galt i spirituspåvirket tilstand, er stortalentet nu tilbage. Det er dog uvist, hvornår 49ers vil bruge Aldon Smith. Det afhænger af hans mentale tilstand. Men hvis Smith kan fokusere på football, er han en linebacker, der de seneste 35 regulære sæsonkampe har lavet hele 38 sacks. Og det er sandsynligt, at han spiller med mod Carolina på søndag.

New England Patriots ser formentligt meget frem til at få running back Shane Vereen tilbage.

I sæsonpremieren mod Buffalo Bills skadede Vereen sit håndled, og han røg siden på den korte IR-liste. Det betyder, at han først kan spille i næste weekend igen, men Vereen træner med holdet. Efter Aaron Hernandez’ exit var det ventet, at Vereen skulle være Patriots’ ”joker” i angrebet, men han nåede kun én kamp, før han blev skadet. Også den hofteskadede cornerback Aqib Talib, som har misset tre kampe i træk, ventes tilbage til opgøret mod Carolina den 18. november.

Det er ifølge The Milwaukee Journal-Sentinel endnu uvist, om Green Bay Packers hiver både offensive tackle Derek Sherrod og defensive end Jerel Worthy tilbage. Begge de to tidligere, høje draft picks er på vej tilbage fra alvorlige knæskader, men kan hjælpe de to linjer sidst i sæsonen, når stadig flere Packers-spillere vil være fysisk hårdt medtagede. Sherrod er aktiveret fra PUP-listen, men træner p.t. kun med holdet. Worthys fremtid er mere uvis.

Outside linebacker Clay Matthews, måske holdets bedste forsvarsspiller, vil dog snart igen jagte quarterbacks. Matthews døjer med et såkaldt ”Bennett”-brud på den ene tommelfinger, som er blevet opereret. En kompliceret brud, der kan koste resten af sæsonen, hvis fingeren får et tilbagefald.

Et forsigtigt gæt er dog, at Matthews er tilbage sidst i november. Han har kun spillet i sæsonens første fire kampe. Langt ude i fremtiden – i eventuelt slutspil – giver Green Bay Packers også comeback til wide receiver-profilen Randall Cobb, der er på den korte IR-liste. Han kan tidligst spille i 15. spillerunde.

Og ja – så er der quarterback Aaron Rodgers, der i mandags brækkede kravebenet. Superstjernen ventes tilbage inden for tre til seks uger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *