Blog: NFL Pregame Party – 10. runde

Den legendariske NFL-spiller Steve Tasker fortæller blandt andre til Draftday.dk om sit syn på en NFL-trend: Kickoffs, der ofte uden succes bliver returneret fra endzonen. Læs også – blandt meget andet – hvorfor den forkerte bliver kritiseret i Martin/Incognito-balladen, om de rige i NFL, der bliver endnu rigere – og om Broncos’ rekordjagt.

UGENS TOPHISTORIE:

At knæle eller ikke knæle…

Forestil dig at millioner af mennesker verden over har rettet øjnene mod dig, mens du kigger op mod luften.

Du står flere yards inde i dit holds endzone, med ryggen mod muren og ser en oval bold blive hamret ned mod dig, som du skal forsøge at gribe. Samtidig sprinter dine holdkammerater foran dig og rammer ind i de aggressive modstandere i en larmende kollision, som var de vilde, kampklædte romerske og galliske krigere i slaget om Allia 387 år f. Kr.

Bolden spinder gennem luften, nærmer sig dig og endzonen, og du har kun mellem 3,5 og 4,5 sekunder til at træffe en beslutning, mens bolden hænger i luften:

Skal du gribe bolden, knæle og derved stoppe spillet? Eller skal du gribe bolden, løbe den ud af endzonen og forsøge at finde plads i dette kaos foran dig blandt 21 aggressive NFL-spillere?

Det valg står en række af NFLs mest frygtløse spillere over for hver uge i sæsonen. Og beslutningen kan enten gøre dig til en helt eller koste dit hold mange, værdifulde yards.

Ikke længere et ”no no”
NFLs kickoff returners skal nemlig beslutte, om de vil returnere et kickoff, der lander i endzonen – eller gribe bolden og knæle. Sidstnævnte giver et touchback og betyder, at bolden bliver placeret på 20 yard-linjen. Førstnævnte situation kan føre en stor returnering med sig, men kan altså også betyde, at bolden end ikke når frem til 20 yard-linjen. Og så har holdet tabt yards.

I 2013 har de 32 NFL-holds kickoff returners ofte valgt at returnere sparket, selvom det blev grebet i endzonen. Det viser en undersøgelse, som Draftday.dk har lavet af de i alt 1224 kickoffs, der er sat i gang i 2013-sæsonens første otte spillerunder.

Og det er en ny trend i NFL, efter at mange hold for år tilbage opfordrede holdets kickoff returner til ikke at returnere spark fra endzonen.
– Der var engang, hvor det var et ”no no” i NFL, siger NFL-historiens måske mest legendariske special teamer, Steve Tasker, i et eksklusivt interview med Draftday.dk.

Op gennem 1980’erne og 1990’erne var Steve Tasker i syv Pro Bowls som ”gunner” på special teams hos Buffalo Bills, og han var så god, at han er nomineret til Pro Football Hall of Fame. Gennem karrieren returnerede Tasker selv i alt 44 kickoffs, og som ekspertkommentator på tv-stationen CBS’ NFL-dækning kan han nu se, hvordan mange kickoff returners i NFL tager chancen og løber bolden ud af endzonen.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *