Blog: Når tennis er vigtigere end NFL

Det var til grin og totalt useriøst, da Viasat i søndags valgte at vise afslutningen på en tenniskamp og dermed missede starten af opgøret mellem Patriots og Dolphins. Sådan har det siden lydt fra mange vrede seere. Jens Arnborg fortæller her, hvad han synes om den beslutning.

Jens Arnborg var fra 2007 til 2012 vært, kommentator og redaktør på Viasats NFL-dækning på 3+. Han har dækket fem Super Bowls og vil i denne sæson blogge på Draftday.dk om NFL – med særlig fokus på football i medierne.

“Fucking dårligt!” “Fandme useriøst!”

Bølgerne gik ekstremt højt på Viasats Facebook-side “Mere NFL”, da en WTA-tennisfinale på TV3 Sport1 i søndags varede så længe, at seerne missede starten af kampen mellem New England Patriots og Miami Dolphins. I stedet for at “cutte” midt i tredje sæt af kampen mellem Serena Williams og Li Na for at gøre plads til NFL-kampen, valgte TV3 Sport at vise tennisfinalen færdig.

Det fik en stor del af NFL-seerne til at gå verbalt bananas på “Mere NFL”: “Håber fandme I siger undskyld!” “Til grin!” “Sælg rettighederne!”

En stor del af de i alt 322 kommentarer på Facebook lod hjertet tale – desværre ikke hjernen. For det siger sig selv (eller burde gøre det), at Viasat gjorde det eneste rigtige ved at vise tenniskampen færdig. Alternativet var at lukke ned for tennistransmissionen midt i tredje og afgørende sæt. Dét havde været useriøst, dårligt og til grin.

Utænkeligt at cutte
Forestil dig det modsatte: Cowboys og Giants mødes i en afgørende NFL-kamp i week 15. Stillingen er 27-24 til Cowboys med syv minutter igen af fjerde quarter. “Incomplete!” råber kommentatoren, da Eli Manning misser en fri receiver i end zone, og klip! Så er vi til Formel 1 i Kuala Lumpur, hvor Vettel og co. holder klar ved startstregen.

Utænkeligt? Ja!

Præcis på samme måde, som det heldigvis var utænkeligt for TV3 Sport 1 at cutte midt i en tennisfinale. Nej, jeg ønskede heller ikke se Serena Williams udradere Li Na, men engang imellem skal vi lægge vores kærlighed til NFL på hylden og betragte tingene udefra.

Flere af de vredeste seere brugte antallet af seere og Facebook-fans som argument: NFL er større end WTA-tennis. Ergo skal det også komme i første række, hvis to transmissioner overlapper hinanden.

Nu ved vi for det første af erfaring, at der ikke er nogen sammenhæng mellem størrelsen på en Facebook-gruppe og antallet af seere. Og for det andet viste seertallene efterfølgende, at WTA-finalen havde 22.000 seere, mens første halvleg af Patriots-Dolphins havde 32.000 seere. En forholdsvis lille “sejrsmargin”.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *