Blog: Mit syn på AFC

Vi er lige lidt over i halvvejs i NFL-sæsonen 2012, og Søren Hygum Hansen giver over to artikler sit syn på de 32 hold – og hvordan han ser holdenes muligheder for at nå slutspillet. I dag gælder det AFC.

AFC EAST:
New England Patriots (6-3) cruiser fuldstændigt mod AFC East-titlen, og Tom Brady og Co. er stadig – i min optik – et hold, der kan gå hele vejen. Angrebet er klart NFLs mest produktive og scorende, og med Brady på holdet kan de altid vinde. Og hvis Patriots, når den regulære sæson er slut, sidder på én af to oversidder-pladser i AFC – hvilket jeg forventer – er holdet blot to sejre i slutspillet fra Super Bowl. Det er dog et problem, at forsvaret halter nede bagved. Patriots tillader flere passing yards pr. kamp end noget andet hold i AFC, tillader NFLs femtebedste rating – og det er samtidig tankevækkende, at modstanderne tilsammen har kastet flere touchdowns end Tom Brady. Men offensiven vil bringe Patriots langt, tror jeg. Præcist som den også gjorde i 2011, selvom forsvaret svigtede.

De tre andre hold i divisionen ser jeg ikke nå videre fra grundspillet. Miami Dolphins (4-5) viste i weekenden mod Titans, at holdet har et lavt bundniveau (deres største hjemmebanenederlag siden 1968), og jeg tror ikke, at de vil vinde flere end maksimalt tre kampe. Dertil er er for mange udfald i kampene. New York Jets (3-6) er i en kæmpe krise, som jeg (og formentligt Rex Ryan) ikke aner, hvordan de skal komme ud af. Det er formentligt ligegyldigt, om Mark Sanchez eller Tim Tebow starter bag center, for Jets skuffer fælt og er bare ikke bedre uanset, om Rex Ryan er overvurderet eller ej. Og Buffalo Bills (3-6) er hamrende ustabile – og mangler en identitet. Jeg undrer mig stadig over, at Chan Gaileys job er sikkert i 2013 – sådan som Buddy Nix har lovet. For Bills har da i den grad underpræsteret i 2012.

AFC NORTH:
Både Baltimore Ravens (7-2) og Pittsburgh Steelers (6-2) er pludselig hårdt plaget af skader, efter at Ben Roethlisberger natten til tirsdag blev næste skadesoffer fra AFC North, oven på at Ravens i forvejen har mistet Ray Lewis og Lardarius Webb. De to interne opgør i de kommende uger bliver afgørende for, hvem der vinder divisionen, men jeg forudser stadig, at begge hold når i slutspillet. Ravens’ angreb er eksplosivt, men det er bemærkelsesværdigt, at quarterback Joe Flacco er fremragende på hjemmebane (5-0, 108.3 point-passer rating) og ustabil på udebane (2-2, 88,3 point-passer rating). Steelers’ forsvar er skræmmende stærkt for tiden og har i de sidste fire opgør kun tilladt 227 total yards pr. kamp. Med det forsvar kan Steelers sagtens klemme sig i slutspillet, selvom quarterbacken i en længere periode hedder Byron Leftwich. Jeg har faktisk fået en god tro på Steelers – det minder mig om Steelers-holdet anno 2010.

Cincinnati Bengals (4-5) fik i søndags mod Giants endelig den sejr mod et stærkt hold, som kritikerne i halvandet år har peget på, at Cincinnati ikke har fået. Og det lover godt. Men er det nok til at skubbe holdet i retning af slutspillet? Måske, for Bengals har NFL næstmest lette, tilbageværende turneringsprogram. Men fire sejre efter ni kampe kræver, at Marvin Lewis’ tropper vinder mindst fem af de sidste syv kampe, hvis slutspillet skal nås, og det bliver trods alt svært. Og Cleveland Browns (2-7)? Ja, det er et hold, der fortsat genopbygge – med en ny head coach i 2013. Jeg tror, at Pat Shurmur ryger ud på “Black Monday”.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *