Blog: Kommentarer før NFL-weekenden

4. Colts, 49ers og Stanford…
Det er et opgør med store forgreninger til Stanford University, der søndag aften bliver afviklet i San Francisco.

49ers og gæsterne fra Indianapolis Colts er på en række af de vigtigste poster forbundet via universitetet i Palo Alto, Californien.

Værternes head coach, Jim Harbaugh, var fra 2007 til 2010 en succesrig head coach hos Stanford, og i 2008 fik han rekrutteret en teenager og quarterback fra Texas til skolen. Han hed Andrew Luck.

I 2009 blev Luck starter, og han udviklede sig i de efterfølgende år til ét af de største college-talenter, som man nogensinde har set, og under en voldsom opmærksomhed blev han, som bekendt, i 2012-draften valgt som nummer ét af Indianapolis Colts. Siden har han været Colts’ “franchise player”.

Nu står han så over for et møde med manden, der udviklede Luck. Det er mentoren og protegéen, der mødes. Men ikke nok med det: 49ers’ offensive koordinator, Greg Roman, var i både 2009 og 2010 Lucks offensive koordinator hos Stanford, inden Roman tog med Harbaugh til San Francisco. Og Lucks yndlingsvåben hos Stanford var i 2011 tight end Coby Fleener, der også nåede at have Harbaugh og Roman som sine trænere, og som nu ovn i købet er blevet genforenet med Luck i Indianapolis.

I wide receiver Griff Whalen har Colts en anden, tidligere Stanford-studerende, som også har spillet under Harbaugh/Roman-duoen, og 49ers har i denne uge netop signet fullback Owen Marecic, som var en hårdfør fullback på banen bag Andrew Luck hos Stanford.

Lucks offensive koordinator på søndag er Pep Hamilton. Han blev i 2010 hyret som wide receivers coach hos Stanford af Jim Harbaugh, inden han i de kommende sæsoner var offensiv koordinator, da Greg Roman forlod skolen. I 2011 koordinerede Hamilton altså Luck og Co., og Andrew Luck står dermed i den usædvanlige situation, at to af hans offensive koordinatorer fra college-tiden (Hamilton/Roman) begge står på sidelinjen, når Andrew Luck kaster mod 49ers.

Og så er der forsvaret. I 2010 var Stanford Universitys defensive koordinator, Vic Fangio, som nu har samme rolle hos 49ers. I Fangios ene sæson hos skolen havde han en fyr ved navn Delano Howell som sin startende strong safety. Howell er nu hos Colts. Dengang flyttede Fangio samtidig en cornerback, Michael Thomas, over til free safety-positionen. Thomas er nu hos 49ers.

Men forbindelserne slutter ikke her. For 49ers’ offensive line coach Tim Drevno, outside linebackers coach Peter Hansen og assisterende styrketræner, Kevin Tolbert, har alle været en del af Harbaughs stab hos Stanford.

Sagt med andre ord: Stanford og gamle kammeratskaber præger søndagens opgør i San Francisco.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *