Blog: Kommentarer før NFL-weekenden

Hans vej eller ”fuck you”
Men efter 11 sæsoner som succesrig, men hårdhændet head coach hos Rutgers i college, fik Schiano så jobbet hos Buccaneers i NFL, hvor der med det samme blæste nye vinde over holdet, der havde oplevet en klassisk ”players coach” i den fyrede, 34-årige Raheem Morris. Schiano ville det anderledes og har som en del af “Bill Parcells”-stamtræet, der altså også tæller Tom Coughlin, men også tæller Schianos gode ven, Bill Belichick, forsøgt at skabe en ”no bullshit”-kultur.

Den forhenværende tight end hos Buccaneers, Kellen Winslow, forklarede i sommer, at han havde det svært med Schianos stil under træningen, hvor der bogstaveligt talt ikke er plads til fejltrin.
– Greg Schiano kom herover og sagde: “Tæerne på linjen! Tæerne på linjen!” Han fløjtede, og du kan ikke grine, du kan ikke pjatte, forklarede Winslow.

Det bringer historien frem til september 2013.

For problemet for Greg Schiano er, at sådan en stærkt autoritær stil kun virker, hvis man er en Bill Belichick, Bill Parcells eller Tom Coughlin, der alle har vundet Super Bowl, og som beviseligt har haft succes med stilen. Men når man som Schiano har tabt syv af de seneste otte kampe og i øvrigt endnu ikke vist store resultater, er det svært at presse spillerne til træning og samtidig forvente, at de accepterer denne kæft, trit og retning. For stilen fører åbenlyst ikke resultater med sig.
– Det er enten hans vej eller ”fuck you!”. Han er nødt til at holde lidt igen med det, for ellers får han det svært i det lange løb i denne liga, som en kilde allerede for ét år siden sagde til Yahoo! Sports.

Det virkede måske at være en “badass” i college football, hvor han skulle kommandere med unge mennesker, men det er langt sværere i NFL, hvor han har med voksne mennesker at gøre. I nogle tilfælde kan det hjælpe et NFL-hold at få en mere striks head coach – som Ravens, der gik fra Brian Billick til den mere autoritære John Harbaugh – men Harbaugh er nærmest en jubelglad, evigt-undskyldende 70’er-pædagog i forhold til Schiano.

Bliver han i Tampa?
Samtidig har Schiano det problem, at han som college-træner som udgangspunkt altid vil være bagud på point. NFL-spillere har et kritisk syn på trænere, der kommer med evner og erfaring en college-verden, hvor de træner 17- til 22-årige, unge og umodne spillere, som spiller football samtidig med, at de går i skole.

Der er en verden til forskel mellem college football og NFL, og derfor kræver det som ny head coach ekstra at vinde respekten i truppen, hvis du kommer fra college, end hvis du forinden var en succesrig koordinator hos et andet NFL-hold. Og spillerne vil ofte have i baghovedet, at Schiano altid kan give op og vende tilbage til college, hvis der er modgang. Præcis som Bobby Petrino (Falcons) og Nick Saban (Dolphins) gjorde det efter korte ophold i NFL. Derfor kan det være svært at tro, at han har hjertet 100 procent med sig, hvis det først går galt.

Oven i købet har Tampa Bay Buccaneers begået 23 straffe, der har ført gule flag med sig. Det viser på den ene side noget om den hårde attitude, som Schiano fremelsker, men de mange kendelser falder altid tilbage på cheftræneren. For det viser – paradoksalt nok – også mangel på disciplin blandt spillerne.

Søndag møder Schiano og Buccaneers så Patriots i New England. Det er mødet mellem Bucs-træneren og kammeraten Beilchick, der angiveligt anbefalede Glazer-familien, der ejer Buccaneers, at ansætte netop Schiano.

Indtil nu har den ansættelse ikke skabt de forventede resultater for et hold og en head coach, der lige nu befinder sig i sin største krise i NFL-karrieren.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *