Blog: Kommentarer før NFL-weekenden

Læs historien om, hvorfor Buccaneers’ head coach, Greg Schiano, er udskældt – og læs også om Browns’ sats, om et tidligere førsterundevalg der er på vej ud – og om hvorfor Manning kan uden Clady. Dét og meget, meget mere i denne optakt til de sidste kampe i 3. runde.

Ugens tophistorie:

Krisen i Tampa Bay

Har Greg Schanio ”mistet” sit hold?

Det har været ét af de helt store spørgsmål i NFL i denne uge, hvor Buccaneers-træneren har været under hård beskydning fra medier efter holdets sæsonstart med to nederlag, og efter, at der gennem længere tid har været intern fnidder. Og det sætter nu store spørgsmålstegn ved, om truppen stadig tror på træneren, der er i sin anden sæson hos holdet efter 11 sæsoner i college football hos Rutgers.

Søndag kunne CBS Sportsline fortælle, at quarterback Josh Freeman ville kræve en handel væk fra holdet – det afviste Freeman siden – men historien kom efter ugers uros omkring Freemans person hos holdet, der søndag møder New England Patriots på udebane.

Quarterbacken, som Buccaneers valgte i første runde af draften i 2009, synes at se sin udvikling gå i den forkerte retning, og det hele blev ikke bedre af, at den 25-årige spiller først blev fravalgt til hvervet som holdkaptajn og siden sov for længe, da holdet skulle have taget et holdfoto.

Ingen slinger i valsen
Der har efterhånden været flere historier fremme om, at Schiano er stærkt kritisk over for ustabile Freemans fremtid hos holdet, og CBS fortæller, at rookie-quarterbacken Mike Glennon internt hos Buccaneers bliver set som Schianos mand.

Freeman-sagen er dog ikke den eneste uro, der har præget ”One Buccaneer Place”. Søndag fortalte Fox Sports, at superstjernen Darrelle Revis, som Buccaneers i offseason hentede i en megahandel hos New York Jets, er utilfreds med Schianos strikse og stærkt disciplinerede ledelsesstil. Revis afviste historien og skrev tirsdag på Twitter – helt usædvanligt – at han er tilfreds med livet i Tampa, men pustede dermed til ilden, fordi han indirekte erkendte, at der var en sag, som han skulle forholde sig til udadtil. Tirsdag mødtes han og Schiano samtidig i 15 minutter for at rense luften.

De to sager er blot toppen af isbjerget for Greg Schiano, der gennem længere tid har oplevet anonyme eller navngivne spillere kritisere hans stil. En stil, hvor han ikke accepterer den mindste slinger i valsen, og hvor spillerne skal ledes med en hård hånd, som var de nærmest kadetter på West Point-militærakademiet.

Efter at Greg Schiano blev ansat i 2012, spurgte avisen The Tampa Bay Times flere af hans bekendte, hvordan de ville karakterisere Schiano. Ord som “disciplineret” og “struktur” gik ifølge avisen igen, og én af de head coaches i NFL, der især har en “kæft, trit og retning”-stil, New York Giants’ Tom Coughlin, fremhævede kollegaens identiske ledelsesstil.
– Han er en fyr, der ikke accepterer nonsens, sagde Coughlin.

Skabte miserable forhold for scouts

Da han i 1998 var head coach for Jacksonville Jaguars ansatte Coughlin netop Schiano som defensive backs coach, og den dengang 32-årige Schiano fik her en træneropvækst hos “Colonel Coughlin”, der tyede til hård disciplin, når han skulle lede sit hold. Forud for det ophold havde Schiano været assistenttræner hos Penn State under nu afdøde Joe Paterno, der havde en “old school”-trænerstil. Det var to markante skikkelser, som Schiano lærte af.

Paterno blev af mange NFL-trænere betragtet som arrogant, fordi han skabte elendige forhold for NFL-scouts, der så Penn States spillere an til træning. Scouts blev af Paterno nærmest betragtet som pariaer, der kun var til for at irritere Penn State og trænerstaben.

Schiano overførte den stil til Rutgers, hvor scouts – ifølge Yahoo! Sports – oplevede skolen som et sted, hvor man ikke var velkommen. Kort og godt: Schiano var dengang ikke en imødekommende mand at være i nærheden af for NFL-folk, fordi han ifølge en kilde fra et NFC-hold skabte ”miserable forhold” for scouts, der skulle stå på et lille, afmærket område mange meter væk fra banen, når de skulle følge talenter til træningen hos Rutgers. Hans egne assistenter var ligeskrem ”skræmte” for at tale med NFL-talentspejderne, fortalte en anonym kilde sidste år til Yahoo! Sports.
– Hvis du forsøgte at tale med én fra trænerstaben, nedstirrede Schiano dig, husker en player personnel director fra et NFC-hold.

Schianos omdømme var i september 2012 – og er det formentligt stadig her i september 2013 – elendigt blandt mange andre kilder i NFL-verdenen. General managers, ledere, trænere og scouts fra NFL-hold havde ifølge Yahoo! Sports en ”hidtil uset grad af foragt og modvilje” over Schiano og hans stil.
– Schiano forsøgte så meget at være en hård hund og gik langt for at være ubehøvlet, fortalte en ledende skikkelse fra et AFC-hold til Yahoo! Sports.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *