Blog: Jagten på træneren – sådan er status

Oakland Raiders
Som altid er Oakland Raiders lidt i en verden for sig selv, for ifølge Draftday.dk’s optælling har Raiders haft eller kaldt seks kandidater til samtale, som ingen andre hold har bejlet til. Nemlig Broncos’ defensive koordinator Jack Del Rio, 49ers’ tight ends coach Eric Mangini, Eagles’ offensive koordinator Pat Shurmur, Cowboys’ offensive koordinator Scott Linehan, Seahawks’ offensive koordinator Darrell Bevell samt Raiders’ nuværende, midlertidige head coach Tony Sparano, der midt i sæsonen tog over for fyrede Dennis Allen.

Holdet var vilde efter at ansætte Jim Harbaugh, da han blev fyret hos 49ers, men fik aldrig chancen, fordi Harbaugh kort efter lavede en aftale med University of Michigan.

Ifølge NBC står valget derfor nu mellem enten Jack Del Rio eller Tony Sparano. CSN Bay Area fortæller, at Del Rio gav ejer Mark Davis et “positivt indtryk”, da han den 4. januar var til samtale hos holdet. Del Rio, der er født i Castro Valley cirka 20 minutters kørsel syd for Oakland, var fra 2003 til 2011 head coach hos Jacksonville Jaguars. Hans familie har sæsonbilletter til Raiders’ kampe, og det er kommet frem, at han “virkelig gerne” vil have jobbet, som ESPNs Bill Williamson har fortalt det. Del Rio, der vandt 68 kampe og tabte 71 hos Jaguars, kan være den leder, som Dennis Allen ikke var.

Tony Sparano gjorde en flot indsats som afløser for Allen, og der er folk i NFL, der mener, at han fortjener jobbet. Men spørgsmålet er, om Mark Davis anser Sparano for at være mere end en brandslukker? Er han manden, der kan bringe Raiders videre? Inden længe er vi klogere på det spørgsmål.

Raiders ønsker også at interviewe Todd Bowles, men flere medier har fortalt, at han reelt har sagt, at de ikke har en chance for at ansætte ham. Derfor har samtalen, så vidt vides, endnu ikke fundet sted.

En outsider er Mike Shanahan, der først i januar var til samtale med Davis, hvor den tidligere Raiders-legende og det forhenværende tv-ikon, John Madden, sad med sammen med Davis. Det er virkelig spøjst, at Raiders kalder Shanahan til samtale, for han blev tilbage i 1989 fyret efter kun én sæson og fire kampe hos Los Angeles Raiders – og efter at han havde en stærk intern kontrovers med Raiders’ ejer Al Davis. For Davis lod kun Shanahan hyre tre af sine assistenter, og de to blev aldrig enige om assistentstaben.

Men sønnen, Mark, er tilsyneladende parat til at stoppe krigen med Shanahan. Mark Davis har selv fortalt The San Jose Mercury News, at han bare ønsker at tale football med alle – også Shanahan – men har ikke bekræftet, at samtalen drejede sig om jobbet.

Buffalo Bills
Bills har ifølge flere medier som det første hold ansat en head coach – Rex Ryan, der for to uger siden blev fyret hos New York Jets, og som ifølge flere medier får en aftale til 27,5 millioner dollars hos bøflerne.

Det var overraskende, at Bills hyrede Ryan, efter at holdet havde interviewet hele 12 (!) forskellige navne på bare godt én uge, efter at Doug Marrone nytårsaften pludselig udnyttede en klausul i sin kontrakt og stoppede hos Bills. For Ryan var ikke anset for at være en stærk kandidat. Men Ryan var lørdag til en anden samtale hos holdet og sagde ja til tilbuddet.

Rex Ryan, der havde en enorm, defensiv succes hos Jets, ventes at bringe 49ers’ offensive koordinator Greg Roman med sig som ny angrebschef. De kender hinanden fra tiden i Baltimore. Roman kan installere det “ball control”-angreb, som Ryan også havde hos Jets, hvor forsvaret “vandt” kampene for holdet, mens angrebet spillede sikkert og undgik fejl via mange, tunge løb og sikre kast.

Samtidig fortæller The Buffalo News, at Ryan – højst overraskende – ventes at beholde Jim Schwartz som defensiv koordinator. De to har ellers fundamentalt forskellige syn på forsvars-football. Ryan sværger til et 3-4-forsvar, Schwartz til et 4-3-forsvar. Ryans forsvar er bygget op omkring blitzes, Schwartz blitzer meget, meget sjældent (tredjefærrest gange i grundspillet af noget hold). Men Ryan har ifølge The Buffalo News gjort det klart, at han er “ok” med at beholde Schwartz, fordi han “bare vil vinde”, og Bills-forsvaret var i 2014 fremragende under Schwartz’ ledelse. Og det “har ikke betydning”, hvem der styrer forsvaret, mener Ryan angiveligt.

Det er dog uvist, om Bills kører videre med et 3-4- eller et 4-3-forsvar som grundfundament (selvom virkeligheden er, at mange forsvar er ”hybride” og kører lidt af hvert).

Ryan ventes også at tage flere Jets-assistenter med sig til Buffalo, men han savner stadig et afgørende element: En quarterback.

Enig eller uenig med bloggen? Kommentér gerne på Twitter på @shygumhansen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *