Blog: Jagten på træneren – sådan er status

Chicago Bears
Bears har allerede lukket ét hul ved at ansætte New Orleans Saints’ Director of Player Personnel, Phil Pace, som general manager i stedet for fyrede Phil Emery. 37-årige Pace er den yngste general manager i NFL, men efter 15 sæsoner i NFL – og på baggrund af mange, meget anerkendende ord fra kollegaer i ligaen om hans evner – har Bears i hvert fald på papiret fået en leder, der har de rette kvaliteter.

Pace har “final say” over hele football-delen hos Bears, og hans første og vigtigste opgave bliver at ansætte en head coach.

Den mand, som holdet dog ifølge flere insiders, især var interesseret i, er dog ikke en mulighed. Baltimore Ravens meddelte natten til mandag, at offensiv koordinator Gary Kubiak bliver hos holdet, efter at især Bears meldtes stærkt interesseret i Kubiak, der tidligere var head coach hos Houston Texans. 

Bears-ledelsen ønsker nemlig ifølge Jason La Canfora helst at ansætte en “etableret træner”, efter at holdet floppede med Marc Trestman, der kun havde været koordinator i NFL, og som før to sæsoner hos Bears ”blot” var træner i canadisk football. Bears har ikke siden 1956 hyret en træner med tidligere head coach-erfaring. Samtidig ville Kubiak kunne hjælpe Bears’ udskældte quarterback Jay Cutler, fordi Cutler har en fortid i Denver, som Kubiak også har. Her lærte Cutler det angrebssystem, som Kubiak bruger, at kende – der bygger på mange “rollouts”, “bootlegs” og et zoneblokeringssystem.

Men Kubiak er ikke en mulighed – desværre for Bears. Om det betyder, at Bears nu i stedet intensiverer jagten på Kubiaks boss’ fra Broncos-dagene, Mike Shanahan, vides ikke. Shanahan har ikke været til samtale hos Bears.

Todd Bowles kan nu meget vel være den mand, som Bears helst vil have. Ifølge NFL Networks Ian Rapoport et hold “meget interesseret” i Bowles, der dog meldes på vej til Atlanta Falcons. Han var i onsdags til samtale hos Bears. Adam Gase og Dan Quinn er to andre, stærke kandidater ifølge flere medier. Og tirsdag skal Chicago Bears også interviewe Detroit Lions’ succesrige defensive koordinator, Teryl Austin.

Men nu, hvor Kubiak ikke længere er en del af kandidatgruppen, er det svært at skabe sig et billede af, hvem Bears har den største chance for at få.

Atlanta Falcons
Ifølge en kilde som Vaughn McClure, der dækker Atlanta Falcons for ESPN, har talt med, er Todd Bowles nu den førende kandidat til jobbet, efter at han lørdag havde et fem timer-langt jobinterview med holdet.

The Atlanta Journal-Constitution fortæller samtidig, at Bowles allerede på onsdag kan blive ansat hos Falcons, der i assistant general manager Scott Pioli har en mand, der bør have fået gode anbefalinger af Bowles, for Piolis svigerfar, NFL-legenden Bill Parcells, arbejdede sammen med Bowles i både Dallas og Miami. 

Ifølge The Atlanta Journal-Constitution vil Bowles gerne gøre enten Arizona Cardinals’ quarterbacks coach, Freddy Kitchens, eller den tidligere cheftræner hos Dallas Cowboys og Georgia Tech University, Chan Gailey, til sin offensive koordinator, hvis han får stillingen. Bowles, der selv var en free safety i NFL, var samtidig i 1989 holdkammerat med Falcons’ offensive line coach, Mike Tice, hos Washington Redskins, da de begge spillede i NFL. Og Bowles var såmænd også holdkammerat med Falcons’ special teams koordinator, Keith Armstrong, hos Temple University i college.

LÆS: Hvem kigger på hvilke trænere/ledere?

Falcons anser også Dan Quinn som en meget stærk kandidat, efter at han den 2. januar var til jobsamtale hos holdet. Og så var der Rex Ryan, der har signet med Buffalo Bills. Flere medier betegnede Ryan som favoritten til jobbet, der ifølge The New York Daily News også havde Falcons som sit drømmejob. Ryans søn går på college hos Clemson University to timer fra Falcons’ hovedkvarter, og Ryan-familien har et hus fire timer derfra i Tennessee. Samtidig ville Rex Ryan i en anden ”Ryan” med fornavnet Matt få den elite-quarterback, han aldrig havde hos Jets.

Men Falcons tilbød aldrig Ryan et ekstra jobinterview, og han slog derfor til, da Buffalo Bills tilbød ham en aftale. Ifølge The New York Daily News følte Ryan ikke, at Falcons’ general manager Thomas Dimitroff, der overlevede i jobbet, selvom han risikerede en fyreseddel, var “i Ryans hjørne”.

Dimitroff og assistant general manager Scott Pioli har ifølge en beretning fra Jason La Canfora fra den 4. januar deres tidligere kollega hos New England Patriots, offensiv koordinator Josh McDaniels, som deres topkandidat. Det er dog uvist, om det stadig er tilfældet, nu hvor Bowles er på banen.

Uanset hvad har der været meldinger om, at Falcons’ ejer Arthur Blank ønsker en defensiv-mindet træner, der kan genskabe forsvaret og banke noget hårdfør attitude ind på holdet. Ifølge SI.com’s Peter King er Blank rasende over Falcons’ sæson.

Draftday.dk’s optælling viser, at Falcons i alt har haft otte kandidater til samtale – blandt dem Adam Gase, der angiveligt også er højt på holdets liste.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *