Blog: Hvem vinder NFC West?

To hold kommer til at kæmpe tæt om NFC West, men et tredje kan overraske positivt, hvis det hele flasker sig.

JACOB NØRTOVS BUD PÅ NFC WEST

1. Seattle Seahawks
2. San Francisco 49ers
3. St. Louis Rams
4. Arizona Cardinals

NFC West var i mange år en stor joke, men nu er divisionen en af ligaens stærkeste med Seattle Seahawks og San Francisco 49ers som reelle Super Bowl-kandidater og St. Louis Rams som en alvorlig outsider.

Jeg er meget i tvivl om, hvem der er bedst, men mavefornemmelsen siger Seahawks, uden at jeg dog er voldsomt sikker.

Sidste års komet, quarterback Russell Wilson, har noget at leve op til i sin anden sæson, efter han som rookie blev kørt stille og roligt ind og kun syv gange kastede for flere end 200 yards.

I år vil der blive forventet mere af Wilson, der skal vise, at han kan vinde kampe, hvor løbeangrebet og forsvaret ikke fungerer. Seahawks er nemlig bygget op omkring et stærkt løbeangreb og et meget aggressivt forsvar, og sidste år fungerede begge fantastisk og gjorde Wilsons arbejde lettere.

Running back Marshawn Lynch blev voldsomt brugt sidste år med 315 carries for 1590 yards og 11 touchdowns, og jeg har min tvivl, om Lynch kan holde til sådan en arbejdsbyrde i endnu en sæson.

Kan han ikke det, er receiver-gruppen med Sidney Rice og Golden Tate ganske udmærket, og hvis Percy Harvin kan komme tilbage i løbet af sæsonen vil det være et kæmpe plus.

Men det kræver så også, at Seahawks lægger mere på Wilsons skuldre, og at han leverer.

Forsvaret har mistet forsvarsgeneral Gus Bradley, og ny mand på posten er Dan Quinn. Quinn er på en anden måde mere aggressiv i sit spilvalg end Bradley, fordi han blitzer fra alle mulige vinkler, og det kan selvfølgelig være et plus men også et stor minus.

Heldigvis har Seahawks en suveræn secondary, der vil kunne håndtere de flere en-til-en situationer, der vil komme. Jeg synes dog fortsat, der er en ubekendt omkring forsvaret, fordi der altid er en omstillingsperiode ved et koordinatorskift.

Så min tvivl omkring Seahawks handler om, hvorvidt løbeangrebet og forsvaret kan ramme sidste års niveau. Kan de to enheder det, vinder Seattle divisionen, hvis ikke – så kan 49ers overtage.

Er Kaepernick the real deal?
I størstedelen af off season har man kunnet læse om, hvor stort et talent 49ers’ quarterback Colin Kaepernick er, og der er ingen tvivl om, at 49ers har fundet en franchise quarterback i den tidligere Nevada-spiller.

Kaepernick har en laser af en præcis arm og er atletisk som kun ganske få, og han er grunden til, at 49ers’ offensiv trods trods skader (Michael Crabtree) og mangel på kvalitet på receiver-positionen vil være svær at stoppe.

Godt nok ønsker 49ers at løbe bolden med Frank Gore bag en virkelig god offensiv linje, men de game changing spil skal komme fra Kaepernicks hånd – eller måske nærmere hans fødder.

Som de gjorde sidste år, da Kaepernick overtog fra Alex Smith og førte 49ers til Super Bowl. Deltagelse i “The Big Dance” kan sagtens blive virkelighed for 49ers, også selvom de ikke nødvendigvis vinder NFC West.

Forsvaret er stadig hamrende stærkt anført af profiler som Justin Smith, Patrick Wilis, Navarro Bowman og Aldon Smith. Netop Smith tog et kvantespring sidste år med sine 19,5 sacks, og han har nu lavet 33,5 styks i de første to år af sin karriere, og han synes mere og mere at være nøglen til 49ers’ defensive succes.

Svagheden ligger på det bageste forsvar som blev udstillet i nogle kampe sidste år, og 49ers har tilmed mistet produktive Dashon Goldson. Jeg er i tvivl om, hvorvidt førsterundevalget Eric Reid umiddelbart kan overtage fra Goldson, og jeg er også i tvivl om, 49ers’ cornerback-gruppe er stærk nok på den helt lange bane i en udpræget kasteliga.

Men når alt kommer til alt, har 49ers en meget stærk og intelligent trænerstab og har nok playmakers til at komme langt i slutspillet – om det så biver via en divisionstitel eller et wild card.

Læs videre på næste side…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *