Blog: Hvem vinder NFC South?

Kan Cam fortsætte?
Carolina Panthers har ikke været i slutspillet siden 2008, og jeg tror ikke, at det sker i denne sæson. Dertil er holdet for svagt besat på for mange positioner, og Panthers er minimum en sæson eller to væk fra at kunne være en seriøs kandidat til at vinde NFC South.

Det handler ikke om quarterback Cam Newton, der i mine øjne har levet op til forventningerne i de to første sæsoner af sin karriere. I sit andet blev Newton en langt mere polereret quarterback, og han kastede oftere fra lommen, og det vil også være nøglen til succes under den nye offensive koordinator Mike Shula (holdets quarterbacks coach de sidste to år).

Panthers skal stadig gøre brug af Newtons fabelagtige evner til at skabe ting med fødderne, men Shula skal bygge videre på de positive tendenser Newton viste sidste år, hvilket blandt andet resulterede i seks sejre i de sidste syv kampe.

Hvis Panthers skal have offensiv succes, skal flere ting dog også fungere. Panthers skal kunne trække på andre wide receivers end bare altid pålidelige Steve Smith, og unge talenter som Brandon LaFell og Armanti Edwards skal træde endeligt i karakter.

Samtidig skal running back DeAngelo Williams være i stand til at trække det store læs, nu hvor Jonathan Stewart er ude i længere tid. Det er jeg i tvivl om, hvorvidt Williams kan, selvom den offensive linje er ganske udmærket.

Desværre kan Panthers næppe trække på deres forsvar, selvom den defensive linje har potentiale til at blive virkelig stærk. Charles Johnson og Greg Hardy er et par virkelig dygtige defensive ends, og jeg har store forhåbninger til den førsterundevalgte defensive tackle Star Lotulelei.

Linebacker-gruppen anført af tacklemaskinen Luke Kuechly (potentiel Defensive Player of the Year) er også solid, men så stopper det også dér. Det bageste forsvar er i mine øjne blandt NFLs værste, og Panthers bedste cornerback Chris Gamble valgte tidligere i år at indstille karrieren.

Derfor starter Panthers en kvartet, der mange andre steder ville have været reserver, og det vil koste i en division med quarterbacks som Matt Ryan og Drew Brees.

Så Panthers må vente endnu en sæson på slutspillet.

Jeg tror ikke på Tampa Bay
Som overskriften antyder, så har jeg ikke meget fidus til, at Tampa Bay Buccaneers kan blive en faktor i denne sæson, og det handler primært om quarterback Josh Freeman.

Freeman har ikke udviklet sig som håbet, og sidste år completede han kun 54,8 procent af sine kast, hvilket er under al kritik. Selvom han er atletisk og har en ganske stærk arm, så laver han for mange fejl, hvilket hans 39 interceptions de sidste to sæsoner med al tydelighed viser.

At Bucs også har stor tvivl omkring Freeman blev synliggjort tidligere på ugen, hvor quarterbacken blev frataget det anførerhverv, han har haft de sidste tre sæsoner. Selvom head coach Greg Schiano har forsøgt at nedtone degraderingen med, at guard Davin Joseph er tilbage fra en skade, så er der ikke særlig stor opbakning til Freeman.

Det tidligere førsterundevalg skal imponere voldsomt i den første del af sæsonen, og kan Freeman ikke det, vil rookie Mike Glennon få spilletid.

Med et par stærke receivers i Vincent Jackson og Mike Williams samt et rigtig godt løbeangreb ved Doug Martin til at trække det store læs, så er der ingen undskyldninger for Freeman. Jeg ser bare ikke, at han griber den formentligt sidste chance.

Bucs’ angreb kan stadig få en solid sæson, hvis Martin leverer varen, som han gjorde som rookie. Det tidligere førsterundevalg er en dynamisk, hårdfår løber, og Bucs vil give “Muscle Hamster” kuglen igen og igen. Jeg tror desværre bare, at Tampa Bay bliver for forudsigelige.

Defensivt er Bucs blevet voldsomt opgraderet på det bageste forsvar med tilføjelsen af cornerback Darrelle Revis og safety Dashon Goldson. De to vil sammen med Mark Barron udgøre en glimrende trio, der kan matche de fleste angreb.

Linebacker Lavonte David har talent til at blive en superstjerne, men det halter lidt oppe foran, hvor to førsterundevalg Gerald McCoy og Adrian Clayborn samt andenrundevalget Da’Quan Bowers skal træde i karakter i denne sæson. Det har de endnu ikke gjort, og jeg vil se det ske, før jeg tror på, at linjen kan udvikle sig til en af de bedre i ligaen.

Når alt kommer til alt, så har jeg ikke den store tro på, at Bucs kan gøre sig gældende i denne sæson, men får de løst quarterback-problematikken, så kan der vente en slutspilsplads allerede næste år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *