Blog: Hvem vinder NFC South?

NFC South tilhører Atlanta Falcons, og det er der slet ingen tvivl om. Spørgsmålet er, hvad de tre andre hold kan, og det kan du læse om lige her.

JACOB NØRTOVS BUD PÅ NFC SOUTH

1. Atlanta Falcons
2. New Orleans Saints
3. Carolina Panthers
4. Tampa Bay Buccaneers

Atlanta Falcons er i min bog storfavorit til at vinde NFC South, og faktisk har Mike Smith et mandskab, der kan gå hele vejen til Super Bowl.

Grunden er et hamrende stærkt angreb, der sidste år scorede syvende flest point (26,2) og forud for denne sæson er blevet forstærket på running back-positionen med signingen af Steven Jackson.

Jackson er en virkelig dygtig pass catcher, og han giver Falcons’ angreb en dimension, de har manglet rigtigt de seneste år. Jeg er lidt bekymret for Jacksons evne til at løbe bolden, for han har rundet de 30 og har mistet fart.

Men han bør kunne ramme de 900-1000 yards og kombinere det med 400 yards, og Jackson har styrken til at tage de goal line carries som Michael Turner fik.

Samtidig behøver Falcons ikke en stor sæson fra Jackson for at få succes. Angrebet er bygget op om quarterback Matt Ryan, der er alle sine mange millioner dollars værd og sidste år kastede for flere end 4700 yards og ramte på imponerende 68,1 procent af sine kast.

Ryan har et helt arsenal af mål til rådighed, blandt andre superstjernerne wide receivers Julio Jones og Roddy White, og den eneste lille bekymring jeg har omkring Falcons’ angreb er, om den offensive linje kan åbne huller for Jackson og holde Ryan oprejst.

Defensivt praktiserer Falcons en “bend don’t break” og opgav sidste år en masse yards (365 pr. kamp) men lukkede kun 18,7 point ind – femte bedst i ligaen. Stilen kan give bagslag, hvis Falcons opgiver for meget i red zone, men som udgangspunkt er forsvaret i god stand.

Specielt nede bagved, hvor cornerback Asante Samuel og safeties William Moore og Thomas DeCoud er en solid trio, der har fået tilgang af førsterundevalget fra årets draft, cornerback Desmond Trufant.

Jeg ser lidt mangler på den defensive linje, specielt på højre end hvor Osio Umenyiora starter, og på linebacker-positionen, hvor Falcons godt kunne bruge en rigtig playmaker. Men Stephen Nicolas, Akeem Dent og Sean Weatherspoon har hurtigheden til at fungere i systemet, og det har virket.

Saints vil slå tilbage
Egentligt mener jeg ikke, at Saints har et mandskab, der kvalitetsmæssigt hører hjemme i toppen af NFC South endsige kandiderer til et wild card til slutspillet.

Når jeg alligevel rangerer dem som nummer to i divisionen, så handler det om, at man kommer langt med vilje og en “os mod hele verden”-mentalitet, og de to ting tror jeg vil være katalysatorer for “Who Dat Nation” i denne sæson.

Efter “Bountygate” og den et år lange karantæne til head coach Sean Payton føler Saints virkelighed, at de har noget at bevise, og det kan potentielt give dem sejre, som de i andre år måske ikke kunne have hevet i land.

Quarterback-positionen er der intet at udsætte på. Drew Brees hører fortsat til eliten, selvom han lavede for mange fejl sidste år og kastede 19 interceptions. Brees har også fortsat rigtig gode mål i tight end Jimmy Graham og wide receiver Marquis Colston, men Lance Moore er mere ideel som tredjevalg end som fast starter.

De ubekendte er rookie wide receiver Kenny Stills og andenårsspilleren Nick Toon. Begge er interessante talenter, men indtil jeg har set mere, stiller jeg spørgsmålstegn ved Saints’ receiver-gruppe.

Samtidig er jeg ikke helt tryg ved Charles Brown som starter på venstre tackle, og her tror jeg Saints i løbet af sæsonen vil opleve problemer. Hvis Saints kan løbe bolden med Mark Ingram, kan det tage presset af Brees, men jeg tvivler på det tidligere førsterundevalgs evne til at være en konstant faktor sæsonen igennem.

På forsvaret er der kommet en vigtig udskiftning på koordinator-positionen, hvor Rob Ryan skal forsøge at løfte ligaens dårligste forsvar. Ryan vil ændre forsvaret fra 4-3 til 3-4, men problemet er, at Ryan i ni sæsoner som defensiv koordinator aldrig har haft et forsvar, der har været bedre end det 13. bedste og ikke har været en del af et hold med “winning record”.

Derfor er der lidt spørgsmålstegn ved, om Ryan kan ændre nok til at hjælpe Saints til slutspillet allerede i år, og to af de spillere der kunne have gjort en forskel i år – Will Smith og nyankomne Victor Butler – er begge langtidsskadede.

Men igen, man kan komme langt på vilje, og derfor vil jeg ikke afskrive Saints som en mulig slutspilskandidat.

Læs mere på næste side…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *