Blog: Hvem vinder NFC East?

Hvem vinder NFC East? Få her et bud på divisionen, der tæller fire hold, der ligger meget, meget tæt, og hvor en ny træner og skader sætter sit præg på billedet.

SØREN HYGUM HANSENS BUD PÅ NFC EAST:

1. Dallas Cowboys
2. New York Giants
3. Washington Redskins
4. Philadelphia Eagles  

NFC East er som altid en mudret omgang, hvor alle fire hold kan vinde divisionen eller slutte sidst. Jeg er ikke voldsomt begejstret for nogle af de fire hold i 2013.

Men hvis jeg skulle satse 1000 kroner på ét af holdene, ville mine penge falde på Dallas Cowboys.

Dallas Cowboys har hentet 73-årige Monte Kiffin ind som ny chef for forsvaret, og jeg glæder mig personligt meget til at se, om Cowboys’ skifte fra et 3-4-forsvar til et ”Tampa 2”-4-3-forsvar kan gøre en forskel. Der er blevet skrevet meget om superstjernen DeMarcus Wares skifte til defensive end, men i realiteten er hans rolle den samme (om end hånden ikke er i jorden), som da han var en skræmmende stærk outside linebacker, og et zonebaseret forsvar vil potentielt byde på flere turnovers end i 2012, hvor Cowboys kørte ”man coverage”.

Quarterback Tony Romo er en gøgler på banen – han har en farverig spillestil, og nogle gange går det godt, andre gange mindre godt. Faktum er dog, at Romo er blandt NFLs allerbedste, når han er skarpest og i Dez Bryant har han en ”big time” playmaker. Men duoen og resten af holdet skal være bedre til at afslutte kampene på bedste vis og sikre Cowboys sejre i opgør, de kan vinde (fem af otte nederlag i 2012 var af en margen af ét touchdown eller mindre). Kan de det, kan de vinde NFC East.

En stærk trio
New York Giants har efter min mening den bedste trup, men skader koster dyrt. Jeg er bekymret over de mange skader, der har ramt holdet (David Diehl, David Baas, Victor Cruz, Hakeem Nicks og senest Stevie Brown), og i en sæsonoptakt hvor Dallas (ude) og Denver venter i de første par kampe, kan det ramme Giants hårdt.

Running back David Wilson vil tage noget af presset af quarterback Eli Manning, og når Cruz og Nicks igen er fit, har Giants – krydret med training camp-esset Rueben Randle – en fremragende trio i en kasteivrig tidsalder. Men det bagerste forsvar er skidt, og det koster.

Washington Redskins kan dog sagtens snyde Giants, for Redskins har holdet til at vinde divisionen, hvis Robert Griffin III er skadesfri og fit. ”RG3” kan i 2013 blive NFC Easts bedste quarterback, og han er en playmaker, der kan afgøre kampe på egen hånd, og forsvaret ser med tilbagekomsten af Brian Orakpo udmærket ud. I hvert fald ved vi at koordinator Jim Haslett ofte får det maksimale ud af de spillere, han har til rådighed.

Når jeg alligevel tror, at Redskins i sidste ende kommer til kort, skyldes det, at receiver-korpset og angrebslinjen efter min mening ikke stråler. Jeg er godt klar over, at Redskins vandt NFC East i sidste sæson, men det var fra baghjulet som underdog. I år vil presset være større, og turneringsprogrammet er hårdere som etter fra sidste sæson. Samtidig er det store spørgsmål, om modstanderne i 2013 er bedre rustet til Redskins’ zone-reads, som Redskins dominerede med i 2012? Det tror jeg, de er.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *