Blog: Hvem vinder AFC West?

Èt hold i AFC West har Super Bowl-kvalitet mens et andet kan kandidere til draftens første valg. Læs her, hvordan Jacob Nørtov ser divisionen i den kommende sæson.

JACOB NØRTOVS BUD PÅ AFC WEST

1. Denver Broncos
2. Kansas City Chiefs
3. San Diego Chargers
4. Oakland Raiders

Sidste år tog Denver Broncos sig suverænt af divisionen og vandt samtlige seks opgør mod rivalerne fra Kansas City Chiefs, San Diego Chargers og Oakland Raiders.

Og meget skal i min verden gå galt, hvis ikke også Broncos napper AFC West-titlen i denne sæson, for Colorado-mandskabet er klasser bedre end de andre hold blandt andet takket være quarterback Peyton Manning.

Det gør dem samtidigt til en seriøs Super Bowl-kandidat.

Den 37-årige veteran holder stadig et uhyggeligt højt niveau og completede i sit første år hos Broncos NFL-bedste 69 procent af sine kast for næsten 4700 yards, 37 touchdowns og blot 11 interceptions.

Manning, der er tre år ældre end sin nye offensive koordinator Adam Gase, har til denne sæson endda fået et nyt legetøj i wide receiver Wes Welker, der primært gør skade via crossing-ruter, og løbeangrebet har også fået nyt, ungt blod i form af rookie Montee Ball.

Offensivt bør Broncos derfor ikke misse et taktslag, og så gør det mindre, at forsvaret specielt på den bageste del har mangler og må undvære superstjernen, linebacker Von Miller, i de første seks kampe på grund af karantæne.

Turneringsprogammet er generelt overkommeligt, og Broncos bør kunne knibe en 12-13 sejre ud af sæsonen, hvilket vil være mere end rigeligt til at vinde divisionen.

Ny trænerstab hos Chiefs
Efter 14 år hos Philadelphia Eagles er Andy Reid nu ny head coach hos Kansas City Chiefs, der godt nok vandt divisionen i 2010, men ellers er sluttet sidst i AFC West i fire af de sidste fem sæsoner.

I år slutter Chiefs ikke sidst for dertil er både Chargers og Raiders svagere, men det bliver formentligt lidt en mellemsæson for Missouri-mandskabet. Dels mangler de fortsat en virkelig franchise quarterback, selvom Alex Smith trods alt er en opgradering og et godt fit til Reids West Coast-angreb.

Men der er også andre offensive mangler på receiver- og tight end-positionen, hvor kun Dwayne Bowe nærmer sig stjernestatus. Running back Jamaal Charles kommer derfor til at trække det store læs, og det er et åbent spørgsmål, om playmakeren vil være i stand til det over en hel sæson.

På forsvaret er Bob Sutton ny defensiv koordinator, og han vil køre et aggressivt 3-4 koncept, der både gør brug af zone- og mandsopdækning. Sutton skal nok få succes, for han har et par dygtige pass rushers i Tamba Hali og Justin Houston og hans secondary er blandt NFLs bedste med cornerbacks Brandon Flowers, Dunta Robinson, Sean Smith samt safety Eric Berry.

Den ubekendte er bare, om Sutton virkelig vil være i stand til at forbedre forsvaret så meget, at det kan vinde kampene. Det var ikke tilfældet sidste år, hvor det tillod ottende flest point og 26,6 point pr. kamp.

Læs videre på næste side

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *