Blog: Hvem vinder AFC North?

Hvem vinder divisionerne i NFL i den kommende sæson? I de kommende dage frem mod draften kommer Jacob Nørtov og Søren Hygum Hansen med deres bud. Først gælder det AFC North.

NOTE: I de sidste dage frem mod NFL-sæsonen kommer Draftday.dk med vores bud på, hvordan det går i 2013. Jacob Nørtov og Søren Hygum Hansen skiftes til at give deres subjektive mening om divisionerne – og de fire hold i hver af dem.

SØREN HYGUM HANSENS BUD PÅ AFC NORTH:
1. Cincinnati Bengals
2. Pittsburgh Steelers
3. Baltimore Ravens
4. Cleveland Browns

Sidste sæsons mestre hører hjemme i AFC North, men i min optik er det alligevel et andet hold, der står til at vinde divisionen i 2013.

Cincinnati Bengals er nemlig et bedre hold end Baltimore Ravens, og jeg tror, at det kan blive Bengals’ år. Truppen er nu så god og erfaren, at Marvin Lewis’ tropper ikke bare kan snuppe AFC North, men holdet kan også nå langt i slutspillet og endda kandidere til en plads i Super Bowl.

I A.J. Green har Bengals én af NFLs bedste, offensive playmakers og i Geno Atkins én af de tilsvarende bedste, defensive playmakers, men samtidig er angrebslinjen stærk, der er kommet endnu flere våben i offensiven (Tyler Eifert og Giovani Bernard), der allerede har imponeret, og så har Cincinnati samlet set et forsvar, som kan matche de fleste angreb. Endelig har Bengals to erfarne og efter min mening skarpe koordinatorer i Jay Gruden og Mike Zimmer.

Hvad kan Dalton?
Der er dog midt i al rosen ét enkelt, men stort men. For hvis quarterback Andy Dalton ikke stepper up i de store kampe, vinder Bengals end ikke divisionen. Jeg er ikke en stor Dalton-fan, for jeg mener stadig, at han savner at bevise, at han kan føre Bengals hele vejen, og jeg tror, at hans potentielt efterhånden er helt udnyttet. Han har kun vundet to opgør i karrieren mod 11 senere slutspilshold, og han har skuffet fælt i to slutspilsopgør (begge mod Texans). Hvis ikke Dalton træder endnu mere i karakter i 2013 med de folk omkring sig, er han ikke fremtidens mand i Cincinnati. Men træder han i karakter, vinder Bengals divisionen.

De to største konkurrenter til Bengals bliver Baltimore Ravens og Pittsburgh Steelers. Jeg er imponeret af begge holds organisation og evne til kontinuerligt at bevare en god (eller bedre) trup, og derfor skal man aldrig afskrive de to mandskaber, selvom navne og ledere som Anquan Boldin, Dennis Pitta, Ed Reed, Paul Kruger, Ray Lewis, Mike Wallace og Casey Hampton er væk eller er skadede.

Jeg tror faktisk, at Ravens’ forsvar kan blive bedre, selvom Lewis og Reed er væk – begge var stærkt overvurderede – for nye eller tilbagevendte kræfter (som Elvis Dumervil og Lardarius Webb) ser lovende ud, men jeg tvivler stærkt på angrebet. Ravens vandt Super Bowl, fordi Joe Flacco hamrede bomber ned af banen, men i den kasteivrige tidsalder savner Ravens med tabet af Boldin og Pitta to essentielle våben, der kan vinde bolde i tæt trafik. Offensiv koordinator Jim Caldwell arbejder på at flekse Ray Rice ud mod siden som receiver, men den opfindsomhed er ikke nok, og jeg ser Ravens’ angreb træde et skridt tilbage i 2013.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *