Blog: Hvem vinder AFC East?

AFC East var engang en topdivision i NFL, men nu har divisionen ikke længere samme kaliber og har potentielt ligaens dårligste hold. Få her et bud på hvem, der stryger til tops.

SØREN HYGUM HANSENS BUD PÅ AFC EAST:
1. New England Patriots
2. Miami Dolphins
3. Buffalo Bills
4. New York Jets

AFC East er efter min mening gået fra at være NFLs stærkeste division (tilbage i 2008) til en division, som måske er den allersvageste.

Det tilgodeser New England Patriots, der på papiret synes svagere end i de foregående år, fordi holdet har flere spørgsmål i kasteangrebet, der har mistet Wes Welker og Aaron Hernandez. Men Tom Brady og Co. kan alligevel sagtens hente 11 eller 12 sejre hjem til Foxborough i en svag division, for forsvaret synes forbedret, løbeangrebet vil være stærkt, og Brady er Brady.

Med ham bag center vil Patriots – som Colts i årene med Peyton Manning – altid have et slagkraftigt kasteangreb, selvom det er upåagtede navne som Kendrell Thompkins, Josh Boyce og (min yndlingssleeper blandt receivers forud for draften i april) Aaron Dobson, der blandt andre skal gribe bolde fra ham. Brady og systemet gør de unge navne bedre – og derfor vil New England score mange point.

Tannehill tager et spring
Jeg er derfor overbevist om, at Patriots vinder divisionen ret sikkert, og det store spørgsmål er derfor snarere, hvordan det vil gå i januar? Hvor skarpe er de unge, uerfarne spillere, når en nervepirrende slutspilskamp er på vippen, og Patriots har brug for et touchdown? Det spørgsmål bliver interessant at få besvaret, for én ting er at være et tophold eller en skamrost Patriots-profil i grundspillet, noget andet er at være det i slutspillet.

Miami Dolphins er den eneste bejler til divisionstitlen, men jeg tror ikke, at delfinerne kan stå distancen over 16 kampe. I Ryan Tannehill har Dolphins en quarterback, der er blevet skamrost forud for sæsonen, og han kan tage et nyt stort spring i sin udvikling.

Holdet har gjort Mike Wallace til NFLs tredjedyreste wide receiver og hentet ham til Florida, og han har i de seneste uger forbedret samarbejdet med Tannehill, efter at en lyskeskade generede ham og deres indbyrdes timing i dele af offseason. Wallace er ikke en klassisk første-receiver, men aftalen var efter min mening alligevel den rette, for Miami havde behov for playmakers. Og det er Wallace med sin fart.

Flere af de andre, nye navne kan sagtens gøre en forskel for et hold, der har oprustet kraftigt. Men det tager tid at vænne sig til nye omgivelser, og angrebslinjen har sine markante spørgsmålstegn. Alt i alt ser jeg Miami vinde maksimalt ni kampe – og vinde minimum syv kampe – men det vil ikke være nok til at tage titlen for et hold, som, jeg dog forventer, vil være en stærk bejler i 2014, når det “nye” hold har ét år på bagen.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *