Blog: Hvad siger du, Colin?!?!?!?!

San Francisco 49ers’ angreb har haft store problemer i de seneste to opgør i Seattle. Forklaringen er blandt andet, at offensiven bruger meget tid på at sætte spillet i gang – ofte for meget tid.

Der er især én særlig grund til, at San Francisco 49ers’ angreb i de senere år har haft det så svært på Seattles ekstremt larmende hjemmebane, CenturyLink Field, som 49ers natten til mandag igen står på, når Seahawks venter i NFC-finalen.

Og det er 49ers’ mangesidede, fleksible løbeangreb, der fører masser af “motions” og bevægelser fra angrebsspillerne med sig, inden bolden bliver snappet. Det fleksibile, men tidskrævende løbeangreb er effektivt, men kan være en hæmsko søndag i Seattle.

I de seneste to kampe i Seattle har 49ers tabt med samlet 71-16, og angrebet har blot skaffet et gennemsnit af 260 total yards pr. kamp. Over en hel sæson ville det have været klart flest af noget hold i NFL (Buccaneers skaffede 277 yards pr. kamp i 2013).

Og løbeangrebet har i samme periode skaffet samlet 182 rushing yards, men det tal er stærkt påvirket af, at quarterback Colin Kaepernick har improviseret sig til 118 yards langs jorden – ofte på spil, der er brudt sammen, men som ikke har været aftalt. Running back Frank Gore har derimod kun skaffet samlet 44 yards på 15 carries svarende til 2,9 yards pr. carry.

Problemet for 49ers er, at det tager tid for holdet at sætte et spil i gang. Ofte bruger quarterback Colin Kaepernick så meget tid ved line of scrimmage, at der kun er ét sekund tilbage af uret, inden bolden bliver snappet. Det forklarer blandt andet hvorfor 49ers i 2013 kun snittede 60,5 spil pr. kamp – næstfærrest i NFL i grundspillet.

Internt hos 49ers accepterer de – ifølge lokale “insiders” – at systemet med mange “motions”, kommandoer og bevægelser inden snappet tager tid og ind i mellem for meget tid, for tanken er netop, at det skal forvirre forsvarsspillerne (og få dem til at afsløre deres intentioner), at en Anquan Boldin løber på tværs af banen efterfulgt af en Vernon Davis, der skifter side eller flytter sig fra tight end-positionen til positionen som H-back ved siden af Kaepernick.

Det er dét, der følger med, mener man angiveligt hos 49ers.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *