Blog: Hård dom for Adrian Peterson

Adrian Peterson har fået en hård dom, der bør betyde, at han er færdig hos Minnesota Vikings uden at kunne få en ny, kæmpestor aftale et andet sted i NFL. Læs her hvorfor.


Bortset fra en livslang karantæne – og det var trods alt ikke ventet – var tirsdagens dom over Adrian Peterson den værst tænkelige for den fænomenale running back fra Minnesota Vikings.

NFL-bossen Roger Goodell idømte Peterson en karantæne, der som minimum gælder frem til den 15. april næste år, og som endda kun bliver ophævet, hvis Peterson har imødekommet visse betingelser som eksempelvis at gennemgå terapeutisk behandling og modtage rådgivning. En karantæne, der kommer efter, at “All Day” en dag i september i år blev tiltalt for afstraffelsen af sin fireårige søn med en gren.

Karantænen er særligt slem for Peterson, fordi den betyder, at han tidligst kan vende tilbage til ligaen, efter at free agency-perioden er begyndt og reelt afviklet til marts næste år. I hvert fald med mindre, at han vinder sin appelsag. Og det kan presse Vikings til at skille sig af med Peterson, men samtidig betyder det også, at Peterson næppe vil få en ny, stor kontrakt et andet sted. Pengene er ganske enkelt brugt hos de fleste hold, når først han er tilbage i NFL. Derfor er det et et meget skidt tidspunkt at komme retur.

Det kan i hvert fald være svært at se Adrian Peterson fortsætte i Minnesota.

Ikke dårligere uden Peterson
Udover de NFL-reportere som Chris Mortensen og Jason La Canfora, der allerede har fortalt, at Vikings ventes at droppe Peterson før 2015-sæsonen, er der også flere logiske grunde til, at Vikings gør det.

Herunder 13 millioner grunde.

Vikings kan nemlig spare intet mindre end 13 millioner dollars på salary cappen, hvis holdet fritstiller Adrian Peterson før næste sæson. Ganske vist taber holdet 2,4 millioner dollars i “dead money” (fra hans signing bonus), men den garanterede del af lønnen (36 millioner dollars) er allerede betalt, hvorfor Vikings kan fyre ham – og slippe uhyre billigt af sted med det. Og siden er der ingen “dead money” at blive tynget med i hverken 2016 eller 2017.

Faktisk svarer Petersons “cap number” på 15,4 millioner dollars til 20 procent af den plads, som offensiven tynger salary cappen med i 2015. Det er mange penge for én spiller. Og den luksus kan et hold som Vikings ikke tillade sig at have, når holdet ikke er bedre, end det er, og stadig savner playmakers på flere positioner. Det er virkelig svært at se general manager Rick Spielman gemme 13 millioner dollars, når free agency ruller i marts.

Minnesota Vikings kan næppe heller undlade at se på de nøgne facts.

Efter 10 kampe i 2013, hvor Peterson startede alle de opgør, havde holdet i gennemsnit nettet 4,59 yards pr. carry, skaffet 1115 yards og scoret 14 rushing touchdowns. Efter 10 kampe i 2014 har Vikings – uden Peterson (bortset fra én kamp) – snittet 4,61 yards pr. carry nettet 1170 yards og scoret ni rushing touchdowns.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *