Blog: “Gate”-sager alvorlige og pinlige

Chefen ved bedre
Mens “Noisegate” er alvorlig, er “Textgate” mest af alt bizar.

For det er trods alt begrænset, hvor meget det har hjulpet holdet, at general manager Ray Farmer under kampe i 2014-sæsonen kontaktede kollegaer på sidelinjen og kom med gode råd til, hvordan trænerstaben skulle agere.

Men det siger lidt om den uro, der er omkring NFLs måske mest splittede organisation netop nu (hvis man skal tro flere medier).

Farmer, der har erkendt sin forseelse, har sagt, at han ikke selv mener, at hans indblanden var et forsøg på at underminere trænerstabens beslutninger. Men udefra set er det svært at se det som andet, når “chefen” (Farmer) forsøger at bede “medarbejderne” (trænerne) om hans syn på – eksempelvis – spilkald eller valg af spillere på banen. Det lyder som en chef, der vil blande sig – og som føler, at han ved bedre. Det er ikke befordrende for et godt arbejdsklima.

Det var da ifølge lokale Cleveland-medier også én af årsagerne til, at offensiv koordinator Kyle Shanahan forlod Browns efter bare én sæson. Sagen – og andre issues – gjorde, at han følte, at organisationen var blevet dysfunktionel.

Og det er i virkeligheden historien om “Textgate”: At den viser, hvor skidt det har stået – og måske stadig står – til hos Browns. Det er svært at se, at et venligt, men kontant råd for chefen har haft en større betydning for en kamps forløb, når trænerne trods alt bare kunne vælge at ignorere bossens gode råd. Men det er umuligt at ignorere, at Browns-ledelsen med sagen er blevet endnu mere grinagtiggjort, end den har været tidligere.

For “Textgate” er et nulpunkt i Jimmy Haslams tid som ejer – også selvom sagen er en lille bagatel i det store NFL-billede.

Her er “Noisegate” omvendt langt mere væsentlig. Derfor var det fair og rimeligt, at Falcons tabte et draft pick på snyderiet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *