Blog: Fra head coach til koordinator? (2)

Her er anden del af Draftday.dk’s mini-serie, hvor vi ser nærmere på cheftrænere, der risikerer sparket – og på deres evner som koordinatorer. Læs blandt andet om én af historiens bedste koordinatorer.

NORV TURNER, SAN DIEGO CHARGERS

På vej ud?
Det kan du regne med. San Diego misser endnu engang slutspillet i en dybt skuffende sæson, og nu går den ikke længere for Norv Turner, der på et hængende hår beholdt jobbet i januar, da han ellers var rygtet færdig. Nu fortæller medier dog, at det denne gang er slut for den erfarne træner, som siden 2007 har været Chargers’ cheftræner.

Koordinator?
Det er blevet sagt om Norv Turner, at han er én af de bedste, offensive koordinatorer, som NFL nogensinde har set. Han var chefarkitekten bag det legendariske Dallas Cowboys-angreb bestående af “The Triplets”, Troy Aikman, Emmitt Smith og Michael Irvin, der i både 1992 og 1993 var med til at vinde Super Bowl. Han har fået kredit for at gøre Aikman til en Hall of Fame-quarterback og Smith til historiens mest produktive running back, og siden det suveræne ophold i Dallas fik Turner også ros andre steder, hvor han var. Han har således været koordinator hos både Chargers, Dolphins og 49ers. Han vil være et brandvarmt koordinator-bud, hvis han bliver fyret, og allerede nu er der meldinger om, at folk internt i NFL håber at kunne hente Turner til deres hold.

PAT SHURMUR, CLEVELAND BROWNS

På vej ud?
Shumur kan meget vel ryge ud i den omvæltning, der venter forude hos Cleveland Browns, efter at president Mike Holmgren (der hentede Shurmur til Ohio) trådte tilbage. Den nye boss, Joe Banner, kan ifølge flere medier bringe Mike Lombardi ind som general manager, og det er tvivlsomt, om Lombardi vil beholde Shurmur. Men nu tre sejre i træk for Browns – og en fortsat god afslutning – er positivt for Shurmurs muligheder.

Koordinator?
I både 2009 og 2010 var Shurmur offensiv koordinator i St. Louis, og det er meget sandsynligt, at han kan få samme rolle igen. Hos Rams fik han generelt ros, men fik også kritik for at være for konservativ, men både quarterback Sam Bradford og running back Steven Jackson trivedes i hans selskab. Shurmur har tidligere været tight ends og quarterbacks coach i Philadelphia, hvor han var mentor for Donovan McNabb. Han er en klassisk “West Coast Offense”-discipel.

ANDY REID, PHILADELPHIA EAGLES

På vej ud?
Ja, det synes nærmest sikkert. Inden sæsonen sagde Eagles’ ejer Jeffrey Lurie, at endnu en “8-8”-sæson ikke ville være nok til at redde Reids job, og nu er Eagles på vej mod færre sejre end otte i en utroligt skuffende sæson. Reid kom til Philly i 1999, og holdet har brug for et nyt indspark, og derfor overlever Andy Reid med 99 procent sikkerhed ikke.

Koordinator?
Træneren, der var med til at skabe Brett Favre i Green Bay, vil uden tvivl få tilbudt jobs som offensiv koordinator, men spørgsmålet er, om Reid ikke snarere søger et head coach-job. Han har sagt, at han i hvert fald ikke tager orlov fra NFL, selvom han har haft en svær tid med en søn, der i august begik selvmord efterfulgt af Eagles’ skuffende sæson. Uanset hvad vil der være bud efter ham grundet den enorme succes, han har haft.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *