Blog: Fra head coach til koordinator? (1)

Et stort antal head coaches i NFL kan blive fyret efter sæsonen, og mange af dem kan blive nogle fremragende koordinatorer for et angreb eller et forsvar. Draftday.dk ser nærmere på emnerne – blandt dem Rex Ryan og Lovie Smith.

Hvert år bliver en lang række head coaches i NFL fyret og skal ud og finde en nyt job. Mange af dem fortsætter som cheftrænere andre steder, men flere tager også imod et tilbud om at blive enten offensiv eller defensiv koordinator hos et hold.

I år er flere end ti head coaches ifølge medier meldt i fyrings-farezonen, og mange af dem er fremragende emner som koordinatorer.

Draftday.dk ser her nærmere på de trænere, der måske snart er arbejdsløse og på deres muligheder for at styre et angreb eller et forsvar. Første del kommer her – anden del kommer senere på ugen.

LOVIE SMITH, CHICAGO BEARS

På vej ud?
Bears indledte sæsonen fantastisk, men er kollapset i de seneste fem kampe, hvor de har tabt fire. Misser bjørnene slutspillet, kan Smith ryge på porten. Ikke mindst fordi Bears i 2011 sluttede sæsonen med fem nederlag i de sidste seks kampe og også missede det forjættede januar-land. Og den nye general manager, Phil Emery, har ikke samme forhold til Smith, som forgængeren Jerry Angelo havde.

Koordinator?
Inden han kom til Chicago, var Smith en højtprofileret, Super Bowl-vindende defensiv koordinator i St. Louis, og han var tidligere med til at skabe “Tampa 2”-forsvaret hos Buccaneers. Og hos Bears har Smith skabt et forsvar, der generelt har hørt til blandt NFLs bedste, selvom det har været anført af skiftende koordinatorer. Han vil være et meget, meget attraktivt koordinator-emne.

MIKE MULARKEY, JACKSONVILLE JAGUARS

På vej ud?
Mularkey har kun været head coach i én sæson i Jacksonville, men den nye ejer af holdet, Shahid Khan, kan have set nok til ikke at holde på Mularkey, som bestemt ikke har bragt Jaguars i den rigtige retning. Mularkey har ikke meget talentmasse at arbejde med, men quarterback Blaine Gabbert har ikke udviklet sig synderligt positivt, og i det hele taget er det svært at se Jaguars nå langt med Mularkey ved roret.

Koordinator?
Den 51-årige træner har tre gange tidligere været offensiv koordinator – hos Steelers, Dolphins og senest Falcons – og han er en erfaren træner med en stor viden omkring angrebsfodbold, som gør, at han bør blive kaldt til flere samtaler.

CHAN GAILEY, BUFFALO BILLS

På vej ud?
Som udgangspunkt må man tage general manager Buddy Nix på ordet, når han siger – som han gjorde for nylig – at Gailey ikke bliver fyret. Men en skidt afslutning i de sidste tre kampe, kan betyde, at Gailey alligevel ryger ud. Bills har kun vundet fem af de første 13 kampe, og hvis holdet ikke vinder mindst to af de sidste tre kampe, har Bills under Gaileys ledelse stadig aldrig vundet flere end seks kampe i en sæson i hans tre år ved magten. Er det virkelig godt nok, Buddy Nix?

Koordinator?
Den nu 60-årige Gailey har masser af erfaring som offensiv træner og koordinator. Tre gange har han styret et angreb i NFL – hos Steelers, Dolphins og senest Chiefs, hvor han blev fyret, da han havde en kontrovers med head coach Todd Haley. Og da han fra 2002 til 2007 var head coach hos Georgia Tech, ledede han et stærkt angreb, som Calvin Johnson blandt andre dominerede i. Alderen kan dog tale imod Gaileys muligheder for at få en fjerde tjans som koordinator, men han er et solidt emne.

LÆS MERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *