Blog: Fem tanker om Giants efter endnu et nederlag

Natten til fredag dansk tid tabte New York Giants 27-21 til Chicago Bears, og for første gang siden 1976 har Big Blue tabt sæsonens første seks kampe. Læs her fem tanker om Giants, der nu er 0-6.

1. Løbeangrebet så for en gang skyld godt ud. Inden Thursday Night-kampen i Chicago lå Giants sidst i NFL med sølle 56,8 rushing yards pr. kamp, men anført af veteranen Brandon Jacobs, der fik god plads af en velspillende offensiv linje og den nye fullback John Conner, også kaldet “The Terminator”, skaffede G-Men 123 yards langs jorden.

2. Èn uge efter, at New York handlede sig til den tidligere Pro Bowl-linebacker Jon Beason i Carolina, startede han som middle linebacker og førte holdet med 12 tacklinger. Det bliver interessant at se, om han kan genfinde sin tidligere form i “The Big Apple” og give Giants den stabile og ikke mindst habile mand i midten, som holdet efter min mening har savnet siden Antonio Pierce.

Beason har tre år tilbage af den seksårige kontrakt, han fik i Carolina i 2011, og står til at tjene 6,5 millioner dollars næste år.

3. Eli Manning har nu kastet 15 interceptions i seks kampe. Det samme antal, som han kastede i hele sidste sæson – og klart flest i NFL i denne sæson. En del af de interceptions har skyldtes misforståelser med sine receivers. Imod Chicago så det ud til, at unge Rueben Randle løb en forkert rute på den interception, som Bears-cornerback Tim Jennings nemt kunne returnere 48 yards for touchdown.

Med det sagt skal Eli Manning, en dobbelt Super Bowl-MVP, stadig spille bedre og skære ned på fejlene.

4. Rueben Randle er talentfuld – og ung. Der er ingen tvivl om, at den 22-årige wideout oser af talent, som han også har vist med 20 catches for 333 yards og tre touchdowns hidtil i år. Der er heller ingen tvivl om, at han nok skal blive en profil for New York Giants fremover.

Men andenårsspilleren laver også en del mentale fejl, som da han i gårsdagens kamp i arrigskab over at være gledet på vej i end zone efter et catch smækkede bolden i jorden uden at være rørt. Det kunne have været en fumble, som Bears havde fået fat i med Giants på vej tilbage ind i kampen. Dommerne dømte imidlertid, at han havde “givet sig selv op”, og spillet dermed var dødt. Ingen fumble.

Forkerte ruter og misforståelser mellem Randle og Manning har også ført til interceptions, og mod Denver i anden spillerunde fumblede Randle et sikkert touchdown væk, fordi han var for sløset med bolden de sidste yards ind mod end zone. Det endte i stedet med en straf på Broncos, Giants beholdt bolden, men måtte nøjes med et field goal mod angrebsmaskinen Denver Broncos.

5. New York Giants har intet pass rush. Holdet, der sætter en ære i at have et frygtindgydende pass rush, har på papiret navnene i form af Justin Tuck, Jason Pierre-Paul og Mathias Kiwanuka, men Big Blues defensiv får ikke lagt pres på modstanderens quarterback. Fem sacks i seks kampe – næstfærrest i NFL og kun ét mere end Pittsburgh Steelers, der har spillet to (!) kampe færre. Så er det altså svært at spille forsvar, især når hele Giants’ filosofi handler om at kunne lægge pres på med sin firemands-front.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *