Blog: Farvel og tak, Ray…

Fire koordinatorer blev trænere
Ray Lewis gjorde i halvandet årti Ravens’ forsvar til et frygtet ét af slagsen kulminerende med 2000-sæsonen, hvor forsvaret i grundspillet tillod en NFL-rekord lave 165 point, og hvor det var nærmest en sejr for modstanderen, hvis de bare scorede ét touchdown i kampen. I slutspillet tillod Ravens og Ray Lewis kun 23 point i fire kampe, og dermed tillod holdet sølle 188 point i 20 kampe.

Hvor vildt er det? Jo, tænk på at det hold (Seattle), der i denne sæson tillod færrest point i den regulære sæson, tillod 245 point. I 16 kampe…

Ray Lewis gjorde også sine holdkammerater bedre, og mange af dem underskrev store kontrakter med andre hold efter at have solet sig i Lewis’ lys. Blandt dem Duane Starks, Ed Hartwell og Sam Adams, som var fantastiske sammen med Lewis, men som aldrig slog til uden ham. Bemærkelsesværdigt er det også, at hele fire af Ray Lewis’ defensive koordinatorer, Marvin Lewis, Rex Ryan, Mike Nolan og Chuck Pagano, siden er blevet head coaches andre steder i NFL.

Og så sluttede Ray Lewis af med en fantastisk bedrift. Bare 11 uger efter, at han rev triceps over og var dømt færdig for sæsonen, vendte han tilbage til banen og førte som general Ravens i Super Bowl. Han er ikke den spiller, han var engang, men Ravens-spillerne siger selv, at Lewis’ energi har gjort forskellen.

Nu er karrieren så slut. En karriere, som få NFL-legender kan matche, og endnu færre kan overgå.

Ray Lewis har snart lavet sit sidste hit. Nummer 52 vil blive savnet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *