Blog: Mit fantasy-hold

I nat går det løs. NFL-sæsonen 2014 sparkes endelig i gang. Og det betyder selvfølgelig også, at startskuddet går til en ny sæson med Fantasy Football. Her kan du se – og ikke mindst diskutere – hvordan Andreas Vestergaard har sammensat sit hold.

Mandag aften – tre dage før sæsonstart – fandt den altid højtidelige live-draft i min fantasy-liga på 12 hold sted. Nedenfor gennemgår jeg alle mine 14 valg, som skal guide mig til sejr efter to mildt sagt miserable sæsoner. Kommentér endelig på, hvad I kan lide/ikke lide, hvad I ville have gjort anderledes osv. Kort sagt byd ind med noget ris og ros.

Det skal siges, at det er en PPR-liga, hvor man altså får 1 point pr. reception. Derudover giver alle touchdown-scoringer seks point – uanset position. Slutteligt kan ”Flex”-positionen bemandes af enten en running back, wide receiver eller tight end.

1. runde (3)

Matt Forte, RB, Chicago Bears
Med tredjevalget – og med LeSean McCoy og Adrian Peterson af brættet – snupper jeg Matt Forte. Han er en ægte ”featured”-back, der løb for næst flest yards i NFL sidste år. Læg dertil, at han griber et hav af bolde og generelt har gode arbejdsbetingelser på grund af en solid offensiv linje samt Bears’ arsenal af trusler på ydersiden i form af Brandon Marshall og Alshon Jeffery, og han er mit førsterundevalg.

Jamaal Charles får kraftig overvejelse, men en offensiv linje, der har mistet flere startere fra sidste sæson, og manglen på andre angrebsvåben, der kan fjerne lidt af forsvarets fokus, bekymrer. 19 touchdowns bliver desuden svært at gentage.

2. runde (22)

Antonio Brown, WR, Pittsburgh Steelers
En PPR-superstjerne, der sidste år greb næst flest bolde (110) og for næst flest yards (1499) i NFL.

A.J. Green (20) og Julio Jones (21) går med valgene lige inden, så jeg vælger Brown over navne som Brandon Marshall, Alshon Jeffery, Jordy Nelson og Keenan Allen.

3. runde (27)

Jordy Nelson, WR, Green Bay Packers
Aaron Rodgers er rask, og det er vigtigt for Nelson, hvis fantasy-pil peger lige op med Rodgers ved roret. I de otte hele kampe, som Aaron Rodgers spillede i 2013, snittede Nelson 6,1 catches for 101,2 yards med syv touchdowns.

Alshon Jeffery og til dels Keenan Allen får lidt overvejelse her, men Aaron Rodgers’ ”BFF” er i sidste ende en no-brainer i starten af tredje runde.

4. runde (46)

Toby Gerhart, RB, Jacksonville Jaguars
Jeg er godt tilfreds med at kunne bemande min anden running back-plads i startopstillingen med endnu en ”featured”- eller ”three down”-back, som jeg oven i købet lander i fjerde runde. Gerhart er blevet hentet til Jacksonville, hvor han har fået nøglerne til Florida-holdets backfield.

Ben Tate er også i betragtning til valget her, fordi han også sidder solidt i førersædet i Cleveland Browns’ backfield, men småskavanker, som har plaget Tate her tidligt i hans karriere, gør, at jeg føler mig mere sikker ved at vælge Gerhart.

5. runde (51)

Roddy White, WR, Atlanta Falcons
Roddy White var småskadet i den første del af sidste sæson, og for første gang siden 2006 greb han for under 1000 yards i en sæson. Han sluttede dog godt af ved at snitte 8,6 catches for 100,4 yards – med to touchdowns – i de sidste fem kampe. Nu er hans makker, Julio Jones, tilbage fra sin fodskade, og sammen udgør de en fremragende receiver-duo, som Matt Ryan elsker at kaste til.

Overvejer Frank Gore her, men Carlos Hyde spøger i kulissen i San Francisco. Jeg er dog lykkelig over at kunne samle Roddy White op i femte runde. Victor Cruz og Michael Floyd skænkes også en tanke.

6. runde (70)

Kyle Rudolph, TE, Minnesota Vikings
Jeg tager min startende tight end i slutningen af sjette runde. 6 fod 6 inches-høje Kyle Rudolph spås et gennembrud i 2014 under den nye offensive koordinator, Norv Turner, der også var manden bag Jordan Camerons gennembrud (80-917-7) i Cleveland sidste år (og generelt har en god historik med tight ends), hvor jeg i øvrigt var den tilfredse fantasy-ejer af den 6 fod 5 inches-høje Browns-tight end.

7. runde (75)

Tony Romo, QB, Dallas Cowboys
Måske en smule tidligt, jeg tager Cowboys-quarterbacken. Han kunne potentielt stadig være på brættet et par runder endnu. Men det bliver en sæson, hvor Dallas forventes at havne i en masse ”shootouts” grundet en suspekt defensiv. Det betyder masser af kast, yards og touchdowns for Tony Romo, hvilket er lig med masser af point i fantasyuniverset.

Andre ledige quarterbacks på nuværende tidspunkt inkluderer Nick Foles, Matt Ryan, Colin Kaepernick, Cam Newton, Philip Rivers og Ben Roethlisberger.

LÆS VIDERE PÅ NÆSTE SIDE…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *