Blog: En uge i drømmeland

Super Bowl-ugen er i gang! Men hvad sker der egentlig fra mandag og til de store stjerner indtager scenen på Super Bowl Sunday? Det fortæller Jens Arnborg her om i sit seneste blogindlæg.

Jens Arnborg var fra 2007 til 2012 vært, kommentator og redaktør på Viasats NFL-dækning på 3+. Han har dækket fem Super Bowls og vil i denne sæson blogge på Draftday.dk om NFL – med særlig fokus på football i medierne.

Super Bowl varer ca. fire fantastiske timer, men for de heldige, der dækker verdens største endagsbegivenhed strækker oplevelsen sig over en hel uge.

Det ene unikke øjeblik afløser det andet, og især for de danske journalister, der ikke normalt er tæt på spillerne og begivenhederne i NFL, er det næsten som en drøm. En drøm af flere dages varighed.

På de næste sider får du et lille kig bag Super Bowl-kulisserne set med en dansk tv-journalists øjne.

Stilhed før stormen
Mandag er en stille dag. Ugen er ikke rigtigt gået igang endnu. De fleste journalister bruger dagen på at komme på plads og få dannet sig det endelige overblik: Hvad sker der hvor og hvornår? Og hvordan får man det logistiske puslespil til at gå op?

At kende eksempelvis spillerhotellernes beliggenhed og parkeringsfaciliteterne kan være en afgørende detaljer, når ugen for alvor bliver travl.

Mange søger mod NFL’s mediecenter for at få informationer om ugens begivenheder og på at lære stedet at kende. I NFL’s mediecenter holder de fleste amerikanske tv- og radio-stationer til, og det er her man i ugens løb kan rende ind i NFL-legender, Hollywood-skuespillere, sportsstjerner, skønhedsdronninger og andre kendisser.

Bare ikke mandag. De mange VIP’s kommer først til Super Bowl-byen senere på ugen, så på det her tidspunkt er der lidt spøgelsesby over mediecenteret. Stilhed før stormen.

Vi brugte altid mandagen på at få styr på praktikken og på at lave de optagelser, der ikke krævede spillerinterviews.

Eksempelvis brugte vi mandagen inden Super Bowl 45 på at skyde vores “cowboy-intro” i Fort Worth, Texas og på at redigere den om aftenen på hotelværelset.

En enkelt gang (Super Bowl 44 i Miami) valgte vi at brugt det meste af mandag eftermiddag på at køre i lufthavnen og filme Indianapolis Colts ankomme med flyveren fra Indiana. Det var ikke en action packed oplevelse, men den gav da ca. fire sekunders billedmateriale, som kunne bruges seks dage senere. Hurra for det.

Mandag bliver også brugt på at læse aviser og forberede de næste dages interviews. Uden en ordentlig game plan kommer man nemlig hurtigt i problemer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *