Blog: En skuffelse for Morten Andersen

Det er skuffende, at der ikke var plads til danske Morten Andersen i feltet af finalister til Hall of Fame 2013. Og signalet, som komitéen bag kåringen sender, ser skidt ud for “The Great Dane”.

Det er en skuffelse – og efter min mening lidt overraskende – at der ikke var plads til danske Morten Andersen blandt de 17 finalister til Hall of Fame-klassen 2013.

Jeg havde bestemt ikke sat næsen op efter, at “The Great Dane” ville blive indlemmet i selve klassen allerede i år ét som valgbar, men jeg havde som minimum forventet, at Andersen med alle sine rekorder og store karriere ville hænge på til det sidste.

Men da Hall of Fame-komitéen fredag eftermiddag på baggrund af stemmer fra de stemmeberretigede mediefolk offentliggjorde navnene på finalisterne, var Andersens navn ikke ét af dem. Bevares, der er meget store navne i blandt, men det vil der altid være, når det gælder det selskab.

Skidt signalværdi
Problemet for Andersen er, at signalet ikke er for godt. Når Hall of Fame-komitéen end ikke inkluderer ham blandt finalisterne i hans første år som valgbar, hvor hans præstationer burde stå frisk i hukommelsen, er det svært at se, hvordan han skal komme gennem nåleøjet i de kommende år og videre ind i Hall of Fame. Det vil i sagens natur for det første kræve, at Andersen bliver en finalist (hvilket han altså end ikke blev i år), men også at han dernæst får nok stemmer til at vinde en plads i Canton, Ohio.

Og når han end ikke er finalist i 2013, frygter jeg, at det betyder, at de stemmeberretigede ikke er voldsomt begejstret for ham. Måske fordi han er kicker – det er helt sikkert en svaghed i den henseende, hvor komitéen ofte vælger “skill position players”.

Og som tiden går, bliver det kun sværere at sikre sig vejen forbi begge indgangsdøre. Der vil i de kommende år komme en lind strøm af store, nye navne, der også trænger sig på til Hall of Fame – som Tony Dungy, Marvin Harrison, Kurt Warner, Walter Jones, Junior Seau og Orlando Pace for blot at nævne nogle af de største navne. Og de vil være der sammen med gengangere fra 2013, som modsat Andersen endte i finale-feltet uden at blive valgt ind. Man kan påstå, at deres kandidatur – logisk set – burde være større end Andersens, når de trods alt kom længere i 2013. Sådan er det ikke nødvendigvis, men dog som hovedregel for de fleste finalister i 2013.

Hans rekorder står for fald
Samtidig vil det også svække Andersen, at hans rekorder med tiden står for fald, hvilket om nogle år vil gøre hans cv mindre imponerende sammenlignet med her og nu. Allerede i år blev én af hans – efter min mening – største rekorder slået, da Vikings’ rookie Blair Walsh slog Andersens rekord for flest field goals af 50 yards eller mere i en sæson.

Endelig vil vi også inden for få år se Colts’ kicker Adam Vinatieri stoppe karrieren. Det er meget tænkeligt, som jeg tidligere har skrevet, at Vinatieri i forbindelse med sin afsked vil blive betegnet som historiens største kicker og trække masser af fokus til sig og væk fra Andersens imponerende karriere. Om ikke andet er der en risiko for, at der ikke er plads til begge kickers. Vinatieri kan snuppe den ene plads.

Jeg mener klart, at Morten Andersen fortjener og bør få en plads i Hall of Fame. Men efter fredagens melding om, at han end ikke blev en del af finalist-feltet for 2013, frygter jeg, at han altid vil blive sorteret fra.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *